Dali ide Dokapitalizacija po nižoj cijeni od trenutne ili neka trula prodaja nekome nepovoljna za male dioničare.
Jadrolinija naručuje brodove na struju.
Jdpl za plin
Ppd izlazi iz Fortenova i kupuje?
Agram prodaje i dalje……pete hvataju vjetar a vozarine svakim danom idu sve niže……minusi koje ostvaruju brodari na spotu traju i ne staju…..
Voze zato što tako manje gube nego da uopće ne voze.
Ovaj kaže da Sv. Dujam trenutno vozi za 5.000 USD po danu.
https://radio.hrt.hr/slusaonica/pomorska-vecer?epizoda=202301232015
Mitkicu 8000$. I jedan brod sa losijim vozarinama ne cini cijelu flotu. Uskoro dolazi jos jedan novi LPG, i to je flota od 7 brodova.
Trazis samo da nađes.
Sta bi dao da nađes da voze besplatno.
U prazno puses kolega.
Sprema se nesto veliko
Mitkicu 8000$. I jedan brod sa losijim vozarinama ne cini cijelu flotu. Uskoro dolazi jos jedan novi LPG, i to je flota od 7 brodova.
Trazis samo da nađes.
Sta bi dao da nađes da voze besplatno.
U prazno puses kolega.
Sprema se nesto veliko
Ne znam ja s kim se ti svađas.
.
Rekao je da voze za 5.000 USD, a dodao je i da zbog losih vozarina razmatraju da jedan brod posalju u rezaliste.
.
Znam da nisu lijepe vijesti, ali nemoj se ljutiti na mene, ljuti se na tog lika iz Pomorske veceri.
Je, umirovljeni novinar sa 30-godisnjim iskustvom i odlicnim vezama sa insajderima u Jadroplovu. Jesi poslusao sta je rekao? Kaze da su to informacije koje je dobio od uprave Jadroplova.
Druk druk na 100 a sad druk druk propast… Uh kakvi dobročinitelji se sve nađu sa svojim savjetima 🙄 tko bi zaradio da svi isto mislimo ali navlakuše kao ovdje neviđoh 🙃🏅🏆🤑 žele ljudi pomoć jednostavno su takvi, najgori za sebe 😀😀😀
Znas, okolnosti se promijene pa i ja promijenim misljenje.
.
Prosle godine sam ocekivao 100 kn, ali kako je vrijeme odmicalo, recesijski signali bivali sve jasniji (pisao sam o razlozima detaljnije ranije na ovoj temi)… shvatio sam da taj target vise nije realan, shvatio sam da sam bio u krivu i odlucio sam izaci iz pozicije. Ne znam kako ti, ali ja to tako radim – ako ne ide kako sam ocekivao mogu vrlo brzo i bez emocija i puno premisljanja promijeniti misljenje. Dao sam si vremena da vidim kakve ce vozarine biti u vrhuncu sezone… sezona je podbacila i tu se vise nije bilo razliga zasto i dalje cucati u dionici.
.
Ove godine vise ne planiram investirati u bulkere, ali zatrejdat cu vjerojatno krstkorocno kada se ukaze prilika, i to je to.
.
Povukao sam 90% novaca sa ZSE tako da ne planiram vise kupovati domace brodare buduci da je likvidnost nikakva. Ne vidim nijednu prednost nasih brodara pred stranima. Zasto kupovati ATPL ili JDPL kada mogu kupovati GOGL, SBLK i slicne. Pricamo tu o nekakvoj podcijenjenosti nasih brodara, ali to nije nikakva prednost, to je karakteristika koja je tu s razlogom i nece se promijeniti. Da znas kako je dobar osjecaj kada jednim klikom misa u svakom trenutku mozes likvidirati milijunsku poziciju i to bez ikakvog utjecaja na cijenu… kako je lijeko kada ti dionica stvarno reagira na promjenu fundamenata… kada ne moras brinuti je li Uprava u FI-u svjesno navela obmanjujuce podatke… lijepo je kada ne moras brinuti hoce li te osisati jer moraju Rodju namiriti… i tako dalje.
.
Zato, ne moras se brinuti, ni ti ni Diokidina, necu vam oteti vase dionice. Na ovoj temi i dalje pisem samo zato da provociram tebe i njega jer me vucete za jezik i ponasate ko djeca.