Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@Ichweiss

Ha dobro, mozemo se onda samo sloziti da se ne slazemo, nemamo svi jednaki pristup. Takodjer, ako tako gledas onda svako pisanje po forumu mozes nazvati “promocijom i povlacenjem za rukav”.

.

Ja sam volio pisati na forumu jer sam debatiranjem/raspravom sa drugima jako puno i sam naucio.

.

Steta sto ti vise ne pises na forumu, tebe svrstavam u te “pametne” od kojih se dalo nesto nauciti, i to ne mislim na ovakav sarkasticni nacin kako si ti to naveo.

You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

Moram umijesiti tijesto za pizzu! 😁

Lako se vama zajebavat al treba nešto u kljun ubaciti, a da nije neka Wolt, Bolt ili slična splacina.

Evo meni upravo Glovo donio Vege burger pa ga zuljam 🙂

Vidim sada da se i “pokojni” opet aktivirao, ali nema ova prodaja veze s njim, to je koincidencija 🙂

Dobar tek 🙂

boban je prodao oko 200 kom.

Znaci g.Grubišić je to prodao u petak što je mislio.

Sad bi se onda od ponedjeljka dalje moglo nadoknaditi ovo što je propušteno rasti u petak.

Mnogi nisu odmah vidjeli da je izašlo izvješće tako da bi sad moglo biti puno zainteresiranih ako ima još koji komad za ulaz po cijeni koliko iznosi samo ovogodišnja dobit.

Mislim da bi Nav sad morao biti barem duplo veći od ove cijene dionice, a s obzirom na veliku dobit koju će generirati samo ovaj jedan novi brod koji je nabavljen, možemo očekivati samo daljnji nastavak rasta vrijednosti u sljedećim razdobljima.

Mislim da je ovo bio dogovoren prekrcaj u petak dok još većima nije vidjela izvještaj, tako da ćemo vidjeti što će kupci reći u ponedjeljak.

Vani vidimo da se brodari ne daju unatoč padu vozarina prošli tjedan, kao da se samo čeka da iste okrenu u plus pa da cijene dionica krenu na puno realnije visine od P/E od 1.

Jer ove cijene brodara  bi bile preniske i da vozarine padnu još 50%, a što je s obzirom na scrap, zanemarive novogradnje, ograničenja brzine i značajnu potražnju i u budućnosti, nemoguć scenarij, a to vjerujem zna svatko imalo upućen u ovaj sektor.

mitkko, 19.10.2022. u 17:52

mitkko, 07.10.2022. u 20:10

JDPL je imao dobar tjedan. Cijena je od zadnjeg grafa još jednom odlučila testirati dno trokuta, nije pala ispod 55,00, i na kraju je prilično zeleno zatvorila ovaj tjedan. Cijena je napokon probila ovaj padajući trendlajn i zatvorila iznad prethodnog vrha. Sve ovo je dosta bullish. Sljedeći tjedan bih još volio vidjeti da i RSI i MACD daju weekly buy signal, što bi naznačilo da se cijena napokon pokrenula nakon ove duge konsolidacije.

@BabaLuji

JDPL fino napreduje, sve u skladu sa projekcijom iz zadnjeg grafa. Ovo je weekly graf pa ga ne volim objavljivati prije reda, tjedan još nije gotov, ali kad si već pitao…

.

Prije dva tjedna se cijena napokon pokrenula, probila je padajući trendlajn i zatvorila iznad prethodnog vrha, što je bio bullish znak, sve kako sam komentirao na zadnjem grafu. Danas vidimo i očekivane bullish signale na RSI, MACD i OBV – ovo su sve lagging indikatori, ali značajni indikatori koji potvrđuju da se trend okrenuo.

.

Dakle, prvih 25% rasta premaprojekciji smo upravo odradili, uvjerljivo smo probili prethodni vrh (napominjem još jednom da tjedan još nije gotov) i sada gledamo prema 88 kn kao sljedećem targetu.

.

Ja trenutno ne kupujem, kupio sam puno ranije koliko sam mislio kupiti, puno sam i pisao o tome, sada je valjda red da i ja malo uživam u plodovima svog rada 🙂

.

Zanimljivo je da mi je danas portfelj na vrhuncu u ovoj godini, +29%. Zadnjih mjeseci ništa ne trejdam, nema likvidnosti. Imao sam ove godine i par loših poteza gdje sam zbog te  nelikvidnosti u nekim dionicama zaglavio pa sam odustao od trejdanja. Vremena su turbulentna, i moj portfelj je jako volatilan, ali kako je vani ovo smatram odličnim rezultatom.

.

Sada kad sam ovo napisao očekujem već sutra bitan pad, tako je svaki put kada se nekome javno pohvalim kako mi eto baš dobro ide 🙂

.

Da se nadovežem na ovaj zadnji graf… pisao sam da ne treba gledati graf dok se svijeća ne zaključi. Ovo je dobar primjer zašto. Tadašnja tjedna svijeća, koja je tada bila na 76 kn, je ipak zatvorila na 72, točno ispod trendlajna. Tu je značajna linija otpora pa nije za očekivati da će ju cijena probiti odmah iz prve. Prošli tjedan smo vidjeli nastavak neodlučnosti i opreznog trgovanja u toj zoni, uz pad BDI-a i FFA-ova. BDRY je pao iz uskog range-a i vrlo je blizu targetu, tako da bismo u sljedećim danima mogli vidjeti nekakav odbijanac ili barem stabilizaciju cijena.

.

Priložio sam i dnevni graf gdje se ovo opisano detaljnije vidi. Vidjeli smo breakout iz trokuta i zastoj na targetu. Tko je kupovao po 55 kn logično je da ovdje proda barem jedan dio pozicije. I kolega je tako u petak napravio. Kako je dionica nelikvidna ta njegova jednokratna prodaja je malo uneredila graf, ali to ne smatram tehnički značajnim.

.

Dalje je za očekivati skupljanje konsolidacija u ovoj naznačenoj zoni i skupljanje momentuma za pokušaj breakouta prema 80, odnosno 88 kn.

Samo logirani korisnici mogu vidjeti privitke.

Sve u svemu neki objašnjavaju i opravdavaju iskrcavanje 5000 komada superanalitika ali ipak su neki natrpani.

Oće li biti Još malo grafova za iskrcati dodatne količine prije najvljene recesije i pada vozarina.

Ps

Ima li publike?

Lp

Kad pricate da je netko prodao dionice, a netko ih je i kupio. I to po cijeni od 70kn.

Do 70kn je bilo skoro 400 tis kn.

Ono je bio dogovoreni prekrcaj jer je oko 4.000 komada stajalo na kupnji cijeli dan i čekalo ako će još tko prodati prije ove transakcije g.Grubišića.

Budući da nakon ovako dobrog izvještaja nikome nije palo na pamet davati po 70 nešto što trenutno vrijedi 100% više od te cijene, na kraju je prošla samo ta transakcija.

A da je dogovoreno je sasvim logično vidljivo jer nikada na bidu nije baš stajalo 3-4.000 komada cijele dane i to kao jedni od prvih naloga.

A kakvi su danas nalozi uz niže cijene. Ja imam jedan nalog ispod 60 kn već poduže vrijeme pa možda i dočekam.

Kad krene najavljena ozbiljnija recesija i pad vozarina mogle bi biti puno  niže razine od ovoga.

Ps

Prvi kvartal dolazi uskoro, a iduća godina neizvjesna zbog poznatih okolnosti.

Lp

A samo ovaj novi brod što je stigao će mlatiti godišnje veliku dobit, da ostali ne zarade ništa.

New Report

Close