Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sumnjam da početnik ima 5000 komada

a poklopio se i tečaj dolara da poveća dobit

Ja sam krenuo prvi put trgovati prije 20g sa pola milijuna kuna.

Moje pitanje za tebe.

Zasto nije prodao jucer  i prije par dana imao je istu kolicinu na bidu, vec prodao danas pred kraj trgovanja, a rezultat veci za 3Q u odnosu na 2021 za 60%.

@diokidina

Tko će znati zašto je prodao, možda kupuje kuću… ili renovira kuhinju 🙂

You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

kolega mitkko, a možda i poznajete prodavača 🙂

Life all comes down to a few moments. This is one of them.

Nije uopce bitno ni tko kupuje ni tko prodaje. Firma radi atomski, to je jedino bitno, i dokle god je tako nema zime.

Mozda je samo koincidencija da je bas danas odlucio prodati, naravno to je najmanje moguce. Drugo mozda razmislja srusim cijenu malo i tako imam more dionica pa ako krene padati jos cu podebljati a ako krene rasti onda cu jos malo ovoga mora dionica iskrcati 🤔🙃 lako moguce treba samo graf pogledati sto kaze. Ispod 1xx mislim da je sve poklon.

Je li moguće da neki analitačari šta hvale dionicu da se iskrcavaju, s obzirom da dolazi uskoro prvi kvartal iduće godine a najvljena recesija se čeka.

Futuresi nisu obećavajući za 2023.

Ps

Neki analitačar je prodao prošle godine oko ovih doba, je li se povjest ponavlja?

Lp

S nestrpljenjem čekamo odgovor…. 😁

Jel ako jest onda je stvarno ono…. ma neću griješiti dušu.

Ne trebate s nestrpljenjem cekati odgovor, ja vam mogu reci da je Grubisic prodao tih 5.000 kom. Takodjer vam mogu reci da ima jos 7.000 kom i da nece vise prodavati.

.

Ovo se zove risk managenent. Prvo pravilo kojeg mnogi cesto zaborave je ne gubiti novce, i ovim potezom je tocno to osigurano – portfelj je u lijepom plusu i ovom prodajom dijela portfelja je osigurao da u slucaju da se sutra i dogodi nekakva kataklizma na burzi, ova dionica ne moze ni teoretski toliko pasti da bi uzrokovala da portfelj pogura u minus. Ovako to trejderi rade, ovo sada dalje je risk free ulaganje i nema potrebe dalje smanjivati poziciju uz ovako dobru perspektivu firme.

.

Kolega je prodao skoro pola relativno velike pozicije uz minimalni drawdown. Ovi rezultati poslovanja firme su iznenadjenje samo za one koji ne prate, nije iznenadjenje onima koji dugo prate ovu dionicu i hransu, i onda hladne glave mogu ovime upravljati. Sada se svi odusevljavaju tek kada je P/E pao ispod 1, a Grubisic je kupovao puno ranije, po puni nizim cijenama i sada je u ovakvim okolnostima potpuno razumno napraviti ovakav potez. To ne znaci da je firma losa niti da sve ove cinjenice oko poslovanja koje ja ovdje izlazem nisu tocne.

.

Nitko ovdje nikoga ne nagovara na kupnju ili prodaju bilo cega. Ja osobno ovdje pisem cinjenice i interpretiram ih onako kako to najbolje znam. Imate tamo na drugom forumu puno gurua, posebice na temi ATPL, odite tamo ako vam treba duhovni vodja. Ja sam uvijek spusio novce kada sam pratio te gurue, mogli bi reci da sam naucio na tezi nacin, zato ne bih to nikome preporucio, i zato ja nikada nikome necu davati nikakve savjete. Tek kada sam sam poceo analizirati i logicno povezivati stvari sam poceo stvarati profit, i za sada mi to prilicno dobro ide. Do your own research.

.

Kome ovo nije jasno, zao mi je, trebao bi to osvijestiti i potruditi se da se sto prije nauci. A hejtere jednostavno nabijem na k.

Ja osobno bih puno vise ovdje pisao i komentirao da imam za to nekakvog raspolozenog sugovornika. I o strategijama, i o makroekonomiji, i o kvantitativnim analizama, i o TA, i svasta drugo. Nazalost, forumi su se sveli uglavnom na plitko drukanje i prepucavanje pa se sva nromalna i konstruktivna komunikacija preselila na privatne poruke sa nekolicinom pametnih ljudi. To je steta jer bi svi mogli nesto jedno od drugoga za nauciti.

Je, sam kaj ti kak ti “pametni” nemaju bas tolko kapitala da bi njihova rasprava, a još manje akcije, bile znacajne i da bi njihovi potezi bili, bilo kakav game changer.

Može on biti ne znam kak pametan al većina takvih završe ko drukeri sto ustvari i jesu. Ja osobno da sam uložio toliko energije na promociju i povlačenje za rukav, pa ono naplatio bih ipak malo to skuplje. Al dobro, treba razumijeti da strah (i razum) ipak čine svoje ako nisi adekvatno kapitaliziran odnosno ako si previše izložen.

Osobno bih volio da se doticni sav istresao jel ga je izgleda “pokojni”, opet digao (al samo djelomično) na staru fintu. 😁

New Report

Close