Loris@
Kolega loris do sada niste ništa propustili! Zamislite si da Ingra nikada nije ni bila ispod 17, i bit će Vam puno lakše oko srca! Od sutra ovaj tekst više neće važiti, jer će se Ingra početi drugačije vrednovati od strane mirovinaca, a onda "kešerima" ne bih bio u koži. Ovdje jednostavno nikom više nije u interesu da se cijena štopa, osim "kešerima". Njima je i danas po 17 bilo skupo, bilo im je i po 11 i po 12, i po 13, 14, 15, 16. Pa dokle više, kada će te se već jednom "ohrabriti"? [cool]
A Rusi pripremili "silnu" lovu, kada se tamo uvalimo, eto nas nabrzaka na cijeni iz 2007.
http://www.seebiz.eu/rusija-ce-do-2020-uloziti-u-ceste-200-milijarda-eura/ar-4584/
ja mislim kolega da bi vi trebali otić na repeticije kod kolege lorisa?!
[/quote]
A jel Vi još držite otvorene naloge na 10 kuna?
[yawn]
da zabilježimo današanji dan 30.05.2011. :
INGRA: trgovano 381.620 dionica, ukupan promet 6,1 milijuna kuna što je preko 20% današnjeg ukupnog prometa na ZSE (30,2 mil.kn). zaključna cijena 17,05 kn
je li ovo najveći promet Ingre do sada? [cool]
Loris@
Kolega loris do sada niste ništa propustili! Zamislite si da Ingra nikada nije ni bila ispod 17, i bit će Vam puno lakše oko srca! Od sutra ovaj tekst više neće važiti, jer će se Ingra početi drugačije vrednovati od strane mirovinaca, a onda "kešerima" ne bih bio u koži. Ovdje jednostavno nikom više nije u interesu da se cijena štopa, osim "kešerima". Njima je i danas po 17 bilo skupo, bilo im je i po 11 i po 12, i po 13, 14, 15, 16. Pa dokle više, kada će te se već jednom "ohrabriti"? [cool]
A Rusi pripremili "silnu" lovu, kada se tamo uvalimo, eto nas nabrzaka na cijeni iz 2007.
http://www.seebiz.eu/rusija-ce-do-2020-uloziti-u-ceste-200-milijarda-eura/ar-4584/
ja mislim kolega da bi vi trebali otić na repeticije kod kolege lorisa?!
[/quote]
A jel Vi još držite otvorene naloge na 10 kuna?
[yawn]
[/quote]
11kn
Sad novinari pričaju o nekom zagonetnom skoku a Niko ne pita za nas ekipu koji smo idalje najmanje
50% u minusu ….
Niko ne spominje da je INGRA bila zadnja dionica na ZSE ona koja je najviše pala od
svih dionica Niko ne pita zašto ….
Ja vidim da ova dionica zaslužuje puno više od ovog vađenja sa samog dna
nezasluženo apsolutno kada se vide izvješća INGRE da zauzima toliko nisko mjesto …
Ovo nije rast rast je tek iznad 40 kuna….
Sve ostalo su obične laži….
tek smo na -97% od ATH-a
Sve ovo što je pozitivno napisano stoji i dugoročno gledano INGR-a je sigurni tick.
Međutim izgledna je kratkoročna korekcija cjene.
Došli smo do SMA 200 koja se poklapa s jednom od padajućih trend linija ,dakle dvostruki otpor.
Vjerojatno će pad biti brz i oni koji su ušli neće ni stići prodati na ovoj razini,ali to je dobra prilika da oni koji su kupovali već na kraju ovog rasta od oko 70% ,da si poprave ulaznu cijenu kupujući ponovo na nekih minimalno 13kn dokle očekujem korekciju.
Scenarij kao i na VLDS-u.
Nemojte reći da niste upozoreni,nije druk nego realnost.
Prodao si sada bi na htio na 13 kuna da ide,neče ići. Sutra ćeš vidit još jednu blokadu i onda rast preko 18 kuna.
Pozdrav iskrenim INGRAŠIMA
Sve što loris piše predmet je za ozbiljnu istražnu radnju nadležnih tijela za suzbijanje korupcije i kriminala.
Kolega je jako puno izgubio, ali to mu ne daje pravo da dioničare koji se tek uče vodi u krivi smjer.
Neka se ugleda u bluemana koji je izgubio višestruko od njega, ali i kad piše ono što mi se ne sviđa čovjek to piše s argumentima!
Loris laže i neka se moderatori malo zabrinu što od njega van puštaju!
Još jednom ponavljam – Ingra je prodala Ingragradnju! Sve imate u REVIZORSKOM IZVJEŠĆU! Sve ostalo je lov na vještice!
Druga stvar, bila dokapitalizacija ili ne, loris barata s podatkom o oko 9 milijuna dionica.
1. Ako se to pokaže istinitim – eto krivične prijave zbog raspolaganja povlaštenim informacijama! (jer to nigdje službeno nije objavljeno – molim lijepo).
2. Ako se to pokaže kao laž – eto mu krivične prijave zbog namjerne obmane dioničara i potencijalnih dioničara Ingre! To ti garantiram da će te ta prijava dočekati! Ne trebaju mi ni HANFA, ni DORH, ni USKOK, sam ću je podnijeti!
U svakom slučaju, meni je win-win situacija, a ti se misli šta ćeš pisati!
P.S. Na osnovu dosadašnjeg iskustva, Iskreno molim moderatore da mi ne brišu ovaj post, jer smatram da nikoga nisam UVRIJEDIO, da PIŠEM O TEMI, te da poštujem pravila Foruma!
Meni se cini da si ti taj koji iznosi krive informacije jer Ingragradnja je jos uvijek, bilo to direktno ili indirektno, u vecinskom vlasnistvu Ingre. Jedan kolega je ranije to protumacio
na stranici 3249 lijepo pise:
"Vlasnik Ingra gradnje d.o.o. je Ingra pro d.o.o. čiji je 40 % vlasnik Ingra d.d. Prema tome Ingra je još uvijek u djelomičnom vlasništvu Ingra gradnje. Podatci iz sudskog registra."
i
"…u izvješću stoji da je INGRA-GRADNJA d.o.o.MBS: 080496644 prodana…i ni riječi više…
…ali ako se ode u sudski registar vidi se da je kupac tvrtka kćer INGRA PRO d.o.o. za usluge i trgovinu, pod MBS: 080542252, upisan kod: Trgovački sud u Zagrebu, OIB: 76280690497…
Nama dovoljna i jedna milijarda eura, a onih 199 milijardi eura neka slobodno podijele drugima. Treba biti skroman! [smiley]
zanumljiv link kolega bananarama [thumbsup]
nego, zar nije INGRA potpisala sporazum o suradnji upravo za Rusiju s nekom njihovom velikom tvrtkom? [proud]
Loris za tebe Vaš link
Samo još jedna crtica za Lorisa sa stranice
Machinoimport je isporučio više od jedne četvrtine ukupne količine strojeva i tehnološke opreme za nacionalno gospodarstvo u iznosu od oko 70 milijardi američkih dolara.Znaš Loris upravo je s njima INGRA sklopila sporazum o poslovnoj suradnji.
Dali je po ovim cijenama INGRA skupa?Mislim da se najbolje usprediti sa DLKV koji se nalazi u velikim
problemima,koje je INGRA već prošla pa je čak i u tom segmentu u povoljnijoj situaciji.
DLKV
BV 284
nakon dokapitalizacije bi trebao biti 278
P/BV =255/278 =o,9172
INGRA P/BV 0,4826
0,9172:0,4826= 1,90
Dakle,imamo prostora za rast od još 90% u usporedbi sa Dalekovodom.
S obzirom na nove poslove bilo bi realnije oćekivati na INGRA dođe na 30,nego očekivati da
DLKV padne na polovinu tj na 130.
Do kraja sedmice do 22 da mogu ulaziti miroovinci.I put prema 30 je otvoren.
Dokapitalizacija po 20,povratak sa 30 na 25.
I u ovisnosti o novim poslovima daljnji rast.
Ovo bi bilo logično.ali previše se ovdje špekulira i jedina nada je da ovaj rast nije u rukama
špekulanata jer sa uvođenjem šortanja mogao bi biti veliki rast do 24.6.,a onda veliko strmopižđenje.Špekulati su do sada zarađivali u rušenju samo papire i znali su da će ih u
povoljnom trenutku skuplje prodati.Mislim da se ispod 25 do 30 neće zadovoljiti,ali dionica bi se
trebalo u nekom trenutku riješiti.Najbolje bi bilo na vrhu,ali to je nemoguće pogoditi,ali o tome
treba razmišljati.
Mi mali burek investitori smo u padu gubili,a sada smo ponovno gubitnici jer su nas pomeli,
sada bi ponovno trebali kupovati i to baš onda kada bude preko 25,a napraviti će se sce da nas nasanjkaju.Mislim da je ulaz do 22 jako dobar,ali i da ne treba biti previše pohlepan i čekati
na prodaju iznad 30.
Čuvajmo se šortanja.To će biti velika deračina,a INGRA sa ovolikim brojem dionica,sa ovakvom
vlasničkom strukturom je idealna špekulantska meta.
Uopće se nebi iznednadio da nam je u goste došao neki strani špekulant/fond ili pojedinac/i da
nam priprema ražanj.Mi bi trebali biti zečevi nabodeni na te ražnjeve.Jedina nada je pravovremeni bjeg i prije nego šorteri počmu ubijati dionicu.A ubijati će je i na tome zarađivati.
Na INGRI sve više medas i mlijeka!
Sudski registar kaže:
SUBJEKT
INGRA-GRADNJA d.o.o.
Osnivači/članovi društva
INGRA PRO d.o.o. za usluge i trgovinu, pod MBS: 080542252, upisan kod: Trgovački sud u Zagrebu, OIB: 76280690497
Funkcija – jedini član d.o.o.
SUBJEKT
INGRA PRO d.o.o.
Osnivači/članovi društva
INGRA, dioničko društvo za izgradnju investicijskih objekata, uvoz, izvoz i zastupstva, pod MBS: 080020443, upisan kod: Trgovački sud u Zagrebu, OIB: 14049708426
Funkcija – član društva
Srećko Razumović, OIB: 24807679099
Funkcija – član društva
Slobodan Suša, OIB: 64766205096
Funkcija – član društva
Željko Šilić, OIB: 30304046798
Funkcija – član društva
Marijan-Antun Kostrenčić, OIB: 35370063195
Funkcija – član društva
Dakle, vlasnik I-G je Ingra Pro, a Ingre Pro Ingra i 4 fizičke osobe. Temeljni kapital oba doo-a je 20.000 kuna.
tako je! Ingra d.d. nije vlasnik Ingra- gradnje kao što loris i steel lažno iznose mjesecima i namjerno dovode ulagače u zabludu protuzakonito manipulirajući informacijama!
..sad bi se cijena mogla vrtit oko 20kn..
…a kad potpiše posa s Alžirom cijena je 25-30 kn..
…-a to će se desit jako brzo….
..zato još nije kasno..ko misli zaradit sad je vrime ulaza…