Hrvatske šume u rujnu otpuštaju 500 inženjera šumarstva

Naslovnica Forum Komentari članaka Hrvatske šume u rujnu otpuštaju 500 inženjera šumarstva

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

zanimljivo je da ne spominju otpuštanje niti jednog ekonomista ili pravnika, dok i ptice na grani znaju da su upravo ti kadrovi ekstremno prekobrojni u svim socijalističkim organizacijskim strukturama.

dovoljno je usporediti broj tih kadrova u bilo kojoj tržišno uspješnoj stranoj ili domaćoj tvrtki sa strukturom bilo kojeg hrvatskog gubitaša pa je sve odmah jasno.

kad bi se otpustilo 90% svih ekonomista i pravnika na javnom novcu u državi, javne funkcija ne samo da ne bi oslabile nego bi i ojačale, a uštede bi bile spektakularne.

samo politički podobni se ne smiju otpuštati, stručnjaci ionako ne zanimaju nikoga

Prvo, neto dobit HŠ-a u 2013. nije bila 100 milijuna kn kao što tvrdi gospodin Kauluz, nego 74.1 milijuna kn. Za 2012. ta brojka je iznosila 11.8m, a za 2011. tek 3.1m. Ti podaci skrivaju činjenicu da su neke područne uprave Šuma kronični gubitaši, dok druge posluju solidno i pokrivaju gubitke ovih prvih. No gledano sveukupno, ovakvi poslovni rezultati su čista tuga i jad uzevši u obzir da se radi o kompaniji s preko 8000 zaposlenih koja se bavi ekstrakcijom prirodnog resursa, i to najvrednijeg kojim RH raspolaže, prema izjavi gospodina Kauluza.

Drugo, ovaj protunapad sindikata koji je odmah lansiran na najavu otkaza je jednostavno toliko drzak da se čovjek mora nasmijati. Ne da ne bi trebalo otpustiti 500, nego treba zaposliti još dvostruko više DA SMANJIMO STOPU NEZAPOSLENOSTI U DRŽAVI! Pa kako se toga nismo još sjetili – natrpajmo onda i preostalih 299,000 nezaposlenih u državne firme i riješili smo gospodarsku krizu u jednom genijalnom potezu.

A ovi nakaradni političari su pričali o ‘zemlji znanja’ aludirajući da će u Hrvatskoj trebati sve više visoko obrazovanih ljudi a sada ih otpuštaju na stotine!
Svojim planom 21 sveli su nas na kuhare i konobare (bez uvrede toj struci navodim samo radi toga jer ništa drugo nije perspektivno).

Hrvati su neuki i nesposobni.

Lako vjerojatno da će u sklopu te nove i potrebne sistematizacije i programa restrukturiranja ponovno uvesti bosanske konjiće i samarice….[emo_vrtimise]

Smiješno je da jedna takva firma radi sa tako mizernim profitima.
Drvo kao sirovina i nije puno jeftinije od nafte.
Da sutra otkrijemo naftu (što nećemo) postali bi Nigerija umjesto Norveške.

gotovo sve državne tvrtke, koje u nazivu imaju Hrvatske se nemilo pljačkaju i.

New Report

Close