EN DE

Hrvatska prodala obveznice za 1,5 milijardi dolara

Naslovnica Forum Komentari članaka Hrvatska prodala obveznice za 1,5 milijardi dolara

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Bravi majstore samo se zadužuj tak i tak ti to ne budeš vraćao.
A Boga mi ni ja. Ima još država u kojima se da dobro živjeti.

who dares, wins

gledam ga na dnevniku i ne vjerujem.on se smije i veseli što je uspio naći u svijetu nekog tko će posuditi pare za 6.75 posto kamata.o pomozi bože kakva luda zemlja

i da ne zaboravimo i pad je dio leta!

Baš i nije pametno zadužiti se u dolarima, jer će dolar rasti a dug se povećavati. To Šukera izgleda ne brine.

Ovaj debil će nas koštat glave… Da upola razmislja o financijama umjesto onoga sto ce jest svima bi nam bilo puno bolje…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Nećemo dopustiti onim koji se povezuju sa svima protivnicima hrvatske samostalnosti, ne samo povezuju nego im se nude, ne samo da im se nude nego im se prodaju za Judine škude, kao što se i sami hvale da dobivaju dotacije iz svih centara svijeta…

Hrvatska neće biti ničija kolonija…

http://www.youtube.com/watch?v=BIh_qgj1LP0

Cisto onako bez da sam veliki strucnjak na forexu, rekao bih da je velika opasnost zaduzenje u $$$.
Ameri nastampali $$$ kao u prici i sada taj papir daju nasem strucnjaku uz super kamatu od 6 %.
A ako dolar slucajno ojaca brat bratu 10-20-30 posto, kolika je onda kamata ??? Tko ce to vratiti ?
Suker sigurno nece.

Nego, kako ide ona prica o ekipi koja je dosla u selo u africi i davala im lovu da hvataju majmune ????

Cisto onako bez da sam veliki strucnjak na forexu, rekao bih da je velika opasnost zaduzenje u $$$.
Ameri nastampali $$$ kao u prici i sada taj papir daju nasem strucnjaku uz super kamatu od 6 %.
A ako dolar slucajno ojaca brat bratu 10-20-30 posto, kolika je onda kamata ??? Tko ce to vratiti ?
Suker sigurno nece.

Nego, kako ide ona prica o ekipi koja je dosla u selo u africi i davala im lovu da hvataju majmune ????

čista matematika:
1,5 milijardica dolarčeka s kamatama 6,75 % ( naši bi rekli jako POVOLJNE ) kroz 10 godina trebamo vratiti cca 101,5 miliona dolarčeka godišnje što iznosi milijardica i nešto sitno kroz 10 godina. sada podjelite milijardicu s glavnicom i dobijete da moramo vratiti 67% GLAVNICE + GLAVNICU!!!!!!
a dolarček će SKOČITI na ( kunića i eto nas u još većim GOVNIMA!!!!!
….a sami stručnjaci???????
GDJE JE PROIZVODNJA……….

čista matematika:
1,5 milijardica dolarčeka s kamatama 6,75 % ( naši bi rekli jako POVOLJNE ) kroz 10 godina trebamo vratiti cca 101,5 miliona dolarčeka godišnje što iznosi milijardica i nešto sitno kroz 10 godina. sada podjelite milijardicu s glavnicom i dobijete da moramo vratiti 67% GLAVNICE + GLAVNICU!!!!!!
a dolarček će SKOČITI na ( kunića i eto nas u još većim GOVNIMA!!!!!
….a sami stručnjaci???????
GDJE JE PROIZVODNJA……….

Wall Street i majmuni

Dosao jednom jedan gospodin, lijepo obucen, odsjeo u jedinom hotelu koji je postojao u naselju i objavio na cijeloj stranici lokalnog lista da placa 10$ za svakog majmuna kojeg mu donesu.
Seljaci koji su znali da je suma puna majmuna pojurise da love majmune i covjek ih je uredno isplacivao, kako je bio objavio. Kad je ostalo malo majmuna i postalo tesko da se ulove, seljaci su prestali da ih donose.
Gospodin je tad obecao 20$ za majmuna i seljaci su potrcali da ih love.
Opet su majmuni ponestali i gospodin je povecao cijenu na 25$ i lovci su ulovili onih nekoliko preostalih, ali i tome je dosao kraj.
Sad je gospodin obecao 50$, ali majmuna vise nije bilo….

On je otputovao, a njegov ortak se uputio seljacima i rekao:
– Pogledajte ove kaveze! Puni su majmuna koje je moj sef kupio za svoju kolekciju. Predlazem vam da ih kupite za 35$ i kad se sef vrati on ce vam ih kupiti za 50$, sto je bila posljednja cijena.
Seljaci sakupise ono sto su ustedjelli cijelog zivota i kupise hiljade majmuna koji su bili po kavezima i ocekivase povratak gospodina.
Od tog dana nisu vise vidjeli ni jednog ni drugog. Jedino sto vide su kavezi puni majmuna, koje su kupili ustedom cijelog zivota.

Tako funkcioniraju financijske burze.

New Report

Close