EN DE

HIMR (Imperial d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HIMR (Imperial d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

objasnite kolega kanabis na koje gluposti konkretno mislite. mislim da je forum pravo mjesto da izmjenimo mišljenja.

točno da je trenutno najprofitabilnija, ali ne mogu se oteti dojmu da svi imamo nerealno prevelika očekivanja! ako će se pojaviti neko "jače" preuzimanje onda će to biti valamar, plag, istt, moguće i hupz gdje se može očekivati i nekakva premija.
u slučaju himr, hmam, plat,… osim eventualno maestral ne očekujem nikakve velikodušne ponude. čak dapače!
nisam zlonamjeran,
daj bože da sam u krivu i da cijene budu izdašne, od toga svi možemo imati koristi!

Posto sam dionicar Maestrala moram reci da mi je drago da vjerujete da ta firma vrijedi nesto….premda ni HIMR nije za baciti….

odlična rasprava, argumentirano poduprijeta sa svih strana,ovisno imamo ili nemamo papire. dakle, potpuno neobjektivno. najrealniji gorans, zatim dust, potom dalibor koji je ipak previše ušao u liburniju pa mu onda ništa drugo nije dovoljno dobro. još uvijek imam sitno himr, ali ne vjerujem da će ponude biti preko 380-400 max maximuma.

migra
velite od drveća se ne vidi šuma, a vi ste upravo takvi. preduboko zaorali,i onda izgubili (ili zanemarili) pravi orjentir. po meni ako bude max o,8 -0,9 booka puna šaka brade. velite optimist??!! ok, optimist, ali vi sanjate!! pa ljudi nije sad 2007. kad je bilo love ko …, nego 2014 kad škripi na sve strane i nitko neće platiti premiju, već tražiti diskont.

kanabis
vrlo ste bili gorljivi na temi jadranke kad sam se prestao prepirati, rekli ste nakon objave da vrijedi puno više i da nećete prodati, a onda ste upravo to napravili čime gubite vjerodostojnost.

i molim vas otkud vam da bi maistra, ostoja ili eventualno moguće tui bili zainteresirani za himr?? ili su to samo želje??

1.ja kažem 400-600 kn
vi kažete 0,8-0,9 book-a
dali smo na istoj temi jer 0,8-0,9 Bv=400-450 kn i o čemu ja to navodno”sanjam”?[emo_zacudjen]
2.ćemu nervoza kolega pa do početka travnja ćemo znati imena?[emo_zacudjen]to je malo više od mjesec dana[emo_palacg]
jedan od kolega je postavio pitanja koga očekujemo za tri najvjerojatnija kupca u zadnjem krugu,iznio sam svoje mišljenje a koje ima podlogu u nekim izjavama kao npr.

“Garry Wilson otkrio je danas na londonskoj burzi turizma WTM da u Hrvatsku žele i ulagati. Zanimaju ih i postojeći hoteli i gradnja novih”
http://www.vecernji.hr/gospodarstvo/tui-zeli-kupare-i-obecava-milijun-britanaca-za-pet-godina-901194 [vecernji.hr]

” vodeći svjetski turoperator TUI, sa čak 30 milijuna putnika godišnje, Hrvatskoj sam za pet godina nudi milijun britanskih turista.”
http://www.vecernji.hr/gospodarstvo/tui-zeli-kupare-i-obecava-milijun-britanaca-za-pet-godina-901194
ima toga još o TUI ako vas zanima potražite sami

lrh je svojom kupnjom HCVT više nego jasno izrazio zainteresiranost za širenje a kreditno su vrlo nisko zaduženi

mais sa bankom adrs može kupit što želi

a možda će to biti i dole navedeni FTI

http://www.poslovni.hr/hrvatska/njemacki-fti-ulazi-u-hrvatsku-hoteli-plat-prvi-na-listi-zelja-264649 [poslovni.hr]

“…U njezinu je portfelju oko 300 luksuznih hotela s četiri i pet zvezdica koji posluju pod brendom Gold by FTI, a tvrtka je u prošloj godini ostvarila 2,1 milijardu eura prihoda….”

“…U kratkoj, ali vrlo konkretnoj prezentaciji kompanije, zainteresirani ulagač Hrvatsku je ocijenio destinacijom s najvećim neiskorištenim turističkim potencijalom u Europi…”

po meni TUI i FTI bi mogli biti više zainteresirani jer na rab dolazi 35% njemaca 15% austrijanaca a to je značajno iznad hr prosjeka
umjesto napadanja drugih iznesite svoje potencijalne kandidate i argumente zašto ako vam nije problem iz nekog razloga?

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Adris sigurno nece kupovati nista na Rabu. TUI i FTI su touroperatori i oni mogu samo uloziti u domenu posla kojom se bave. On sigurno nece vlasnicki preuzimati HIMR. Ono sto njih zanima prvenstveno jesu provizija i zakup, puno za prazno. Ako oni budu ulagali, moraju ici s nekom turistickom menadzment kompanijom i/ili property investitorom.

I nek cijena bude i 5.000 za dionicu, no molim vas lijepo da prestanete pisati gluposti i hvalospjeve, izmisljate scenarije i gledate svijet “ruzicastim naocalama”. Nista se jos ne zna, al vi znate da ce biti 10 kupaca koji ce se nadbidavati, a u stvarnosti ne znamo ni sto se tocno prodaje, uz koje uvjete, uz koju pocetnu cijenu itd. No, ocito vi sve vec znate. Svaka čast.

migra
ako se ne varam spominjali ste i cijenu od 700-800 kn! nemam ništa protiv da vam se to ostvari! na to sam mislio da “sanjate” što ne mora biti loše. i ja imam neke svoje želje na drugim dionicama, a vrijeme će pokazati!

migra
ako se ne varam spominjali ste i cijenu od 700-800 kn! nemam ništa protiv da vam se to ostvari! na to sam mislio da "sanjate" što ne mora biti loše. i ja imam neke svoje želje na drugim dionicama, a vrijeme će pokazati!

min 400 a max 700 zašto ne pa to bi bilo samo 1,4Bv a imovina nije revalorizirano odavno,zaboravljate da nije imovina jedina važna već i “potencijal

Njemački FTI ulazi u Hrvatsku, Hoteli Plat prvi na listi želja

“…U kratkoj, ali vrlo konkretnoj prezentaciji kompanije, zainteresirani ulagač Hrvatsku je ocijenio destinacijom s najvećim neiskorištenim turističkim potencijalom u Europi…

do travnja ćemo imati 3 potencijalna kupca koji ulaze u završni krug
pa nećemo ćekati vječnost ipak je to samo 5 tjedana meni će to jako brzo proći
jer ćekam godinama,a još će brže proći svima onima koji još nisu kupili ili bi sada
još dokupili,vidim da ima sve više takvih ne samo po rastu cijene već se to da i ovdje na forumu pročitati između redova,polako svi u red ima naš malo više zainteresiranih,sutra ujutro ćemo opet malo najbrži prst pa nek brži odnese[emo_namigusa]
samo i do tih min 400 je na par mjeseci 25% pa ako to preračunamo na godišnju stopu to je 75-100% meni jako puno(zato i kupujem zadnjih dana) jer na kraju će i 2-3% na arbitraži nekome biti više nego dovoljno

fahrudin@
bojite se esopa ili da budem precizniji htjeli bi da se mi bojimo esopa
mene on ni najmanje ne brine jer
1.je jako malo vjerojatan,već je poslan poziv investitorima da iskažu interes za 50,08% i to se nemože promjeniti
2.moguće negativne posljedice esopa bi se osjetile tek za 2-5 godina nakon isteka lock-up perioda
sretno svima

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Adris sigurno nece kupovati nista na Rabu. TUI i FTI su touroperatori i oni mogu samo uloziti u domenu posla kojom se bave. On sigurno nece vlasnicki preuzimati HIMR. Ono sto njih zanima prvenstveno jesu provizija i zakup, puno za prazno. Ako oni budu ulagali, moraju ici s nekom turistickom menadzment kompanijom i/ili property investitorom.

I nek cijena bude i 5.000 za dionicu, no molim vas lijepo da prestanete pisati gluposti i hvalospjeve, izmisljate scenarije i gledate svijet "ruzicastim naocalama". Nista se jos ne zna, al vi znate da ce biti 10 kupaca koji ce se nadbidavati, a u stvarnosti ne znamo ni sto se tocno prodaje, uz koje uvjete, uz koju pocetnu cijenu itd. No, ocito vi sve vec znate. Svaka čast.

kolega žestoki plus je izraz znanja, a vaše lamentiranje nad tim ne zanima skoro pa nikoga. jednostavna igra brojeva.

who dares, wins

evo sad je i službeno za sve skeptičare
prodaje se svih 50,08%[emo_palacg]

http://www.cerp.hr/default.aspx?id=214

No, pa mogu se i radnici javiti na natjecaj. [emo_smijesak]

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

evo sad je i službeno za sve skeptičare
prodaje se svih 50,08%[emo_palacg]

http://www.cerp.hr/default.aspx?id=214

Dakle datum objave je danas.
🙂

A jala i zavisti u nas. Uguglajte privatizacija, pogledajte koliko je najava bilo od 12 mj,pa na dalje. Ako ne vjerujete u privatizaciju, mogli ste na izjave vladajucih i novinske clanke zaradit 15%. No sta je za vas to, kad u stecajnim firmicama ocekujete 200%.

moze kratko pitanje – nema li CERP 52,35% sveukupno? 30,28% HZMO + 18,83% RH + 3,24% d.age. za osiguranja

New Report

Close