EN DE

HIMR (Imperial d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HIMR (Imperial d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dalibore,

Super si to odradio (na lrh temi), hvala ti. Ako sada uzmeš te parametre i staviš ih u himr, pa uzmeš u obzir, da je u ovom trenutku sezona za himr stvarno kratka, ne pričam o cjelogodišnjoj sezoni, nego samo mjesec dužoj, pa još dodaš troškove zaduženja, koji se još mogu smanjiti (recimo u Sloveniji budući kupac Letrike u svoju računicu stavlja troškove kredita koje će morati sam, da plača, a ne ove koje plača sada Letrika po visokoj kamatnoj stopi…).Pa onda uz sve to zamisliš, da je pošten natječaj moguć i u HR, vidjeti češ, da ima himr (naravno ako postoje bar dva kupca) strašnu perspektivu za rast, dok je downside s ove cijene skoro zanemariv – osim ako baš nema nijednoga kupca…

Firma posluje izvrsno, bit će ovdje finih ponuda vjerujem. Downside je eventaulno da se nitko ne javi u što malo vjerujem jer je naš turizam doslovno jedino što privlači investitore. http://www.novilist.hr/Vijesti/Regija/Otoci/Rapski-Imperial-rusi-rekorde-poslovni-rezultat-mjeri-se-zaradom-a-ne-brojem-nocenja

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Njemački FTI ulazi u Hrvatsku, Hoteli Plat prvi na listi želja

“…U njezinu je portfelju oko 300 luksuznih hotela s četiri i pet zvezdica koji posluju pod brendom Gold by FTI, a tvrtka je u prošloj godini ostvarila 2,1 milijardu eura prihoda….”

“…U kratkoj, ali vrlo konkretnoj prezentaciji kompanije, zainteresirani ulagač Hrvatsku je ocijenio destinacijom s najvećim neiskorištenim turističkim potencijalom u Europi…”

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

http://www.nezavisne.com/zivot-stil/putovanje/Luis-i-Haris-najbolje-evropsko-ostrvo-231875.html

who dares, wins

Objava ce tek biti iduci tjedan na sjednici Vlade, a ove najave ministra nisu u skladu sa pravilima burze ali ko to kod nas uopce gleda….
inace mi je drago da TUI i FTI nisu zainteresirani za Maestrale, to su turisticki mastrodoni koji rade masovni turizam i na Kuparima i Platu ce napraviti all-inclusive hotele koji nasem turismu nisu potrebni, to pitajte Turke….

Hvala

ovdje će bit sve uskoro objavljeno i to će biti taj službeni datum objave

http://www.cerp.hr/default.aspx?id=18 [cerp.hr]

Hvala

Rab želi aktivnu ulogu u privatizaciji Imperiala…

model radničkog dioničarstva, takozvani ESOP, ipak nije u potpunosti odbačen

cijena ne smije biti jedini kriterij odabira partnera u privatizaciji

S obzirom na dugogodišnje odricanje radnika i ulaganja, zalagat ćemo se da se zadrže zaposleni te da se u ugovore uključi i socijalna klauzula

Počeli su pritisci. Socijalizam je u glavama. Izjave su još vrlo oprezne jer izgleda da nisu još uspjeli zaključiti u kojem smijeru vjetar puše. Koliko ja znam cijena je pravilima koja sada moramo poštivati jedini i presudni kriterij.
No postoje u ovoj vlasti neki koji se ne povinuju pravilima, nego peglaju po svom.
Mislim da bi i dioničari se trebali mobilizirati.

Nemoj misliti na m2!

nemam ništa protiv uključivanja lokalne zajednice u proces privatuzacije ako imaju novaca( u što nevjerujem) ili nekretnina koje bi mogle poslužiti za osnovnu djelatnost(toga bi već moglo i biti pitanje je i koliko)
a ako su mislili da im onako samo s neba padnu neke dionice pa da se mogu igrat menađera to mogu zaboravit jer su ta vremena iz više razloga prošlo svršeno vrijeme
uostalom nema se ni šta dijeliti jer sve ispod 50% koliko država ima umanjuje vrijednost onog što bi ostalo
radnici su vrjedno radili svih ovih godina i zato zadržali svoja radna mjesta i redovito primali plaću,nisu bili volonteri koji ćekaju privatizaciju pa da ih sada treba obeštetiti, svako od njih ako se želi igrat poduzatnika nek si otvori firmu ili neka kupi dionice a s obzirom da nisu pokazali interes za kupnju dionica ni kad je cijena bila 160 kn neznam kako bi im bilo interesantno 320 kn po kojoj cijeni bi mogli eventualno kupiti u esopu jer zakon kaže”max popust do 20 % na nominalnu vrijednost”
već smo to na ovoj temi odavno prožvakali pa koga interesira nek odvrti ovu temu malo unazad
radnicima bi bilo samo interesantno da im netko da dionice besplatno da bi mogli prodati a što opet nije teorestki moguće u razdoblju 2-5 godina radi lock-up perioda
koji je zagarantiran
tako da ni eventualni esop(koji je zanemarivo izgledan) neće imati nikakvog utjecaja na kretanje cijene barem sljedećih par godina dok radnici nebi smjeli početi prodavati dionice

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

nemam ništa protiv uključivanja lokalne zajednice u proces privatuzacije ako imaju novaca( u što nevjerujem) ili nekretnina koje bi mogle poslužiti za osnovnu djelatnost(toga bi već moglo i biti pitanje je i koliko)
a ako su mislili da im onako samo s neba padnu neke dionice pa da se mogu igrat menađera to mogu zaboravit jer su ta vremena iz više razloga prošlo svršeno vrijeme
uostalom nema se ni šta dijeliti jer sve ispod 50% koliko država ima umanjuje vrijednost onog što bi ostalo
radnici su vrjedno radili svih ovih godina i zato zadržali svoja radna mjesta i redovito primali plaću,nisu bili volonteri koji ćekaju privatizaciju pa da ih sada treba obeštetiti, svako od njih ako se želi igrat poduzatnika nek si otvori firmu ili neka kupi dionice a s obzirom da nisu pokazali interes za kupnju dionica ni kad je cijena bila 160 kn neznam kako bi im bilo interesantno 320 kn po kojoj cijeni bi mogli eventualno kupiti u esopu jer zakon kaže"max popust do 20 % na nominalnu vrijednost"
već smo to na ovoj temi odavno prožvakali pa koga interesira nek odvrti ovu temu malo unazad
radnicima bi bilo samo interesantno da im netko da dionice besplatno da bi mogli prodati a što opet nije teorestki moguće u razdoblju 2-5 godina radi lock-up perioda
koji je zagarantiran
tako da ni eventualni esop(koji je zanemarivo izgledan) neće imati nikakvog utjecaja na kretanje cijene barem sljedećih par godina dok radnici nebi smjeli početi prodavati dionice

Ocito je da si neupucen i da ne znas. Vlado Miš, njegov je smisao postojanja jos s kraja devedesetih da on i radnici preuzmu tvrtku i sami njome upravljaju. Kako za to nemaju novaca, pokusat ce preuzeti barem dio, a bit ce zanimljivo vidjeti koliki dio?

Nemam interesa u cijeloj prici niti me zanima, no nemojte misliti da ce tu prodaja bilo kome za bilo sto proci prije nego se namire uprava i radnici. Ruku na srce, oni unatoc poprilicnom dugu si i mogu pripisati određene zasluge da drustvo do danas nije preuzeto i iztunelareno. Nazalost, njih ce se itekako pitati sto ce se i kome te za koliko prodavati? Ne bi trebalo, no gotovo je sigurno da hoce. Miša ili vole ili ga mrze, a vanjski dionicari ga sigurno nece voljeti. Nemojte umanjivati problem radnickog dionicarstva jer oni to vec smatraju svojim tko god bio upisan u knjizi dionica. Ludo, nelogicno, ali je tako.

odlična rasprava, argumentirano poduprijeta sa svih strana,ovisno imamo ili nemamo papire. dakle, potpuno neobjektivno. najrealniji gorans, zatim dust, potom dalibor koji je ipak previše ušao u liburniju pa mu onda ništa drugo nije dovoljno dobro. još uvijek imam sitno himr, ali ne vjerujem da će ponude biti preko 380-400 max maximuma.

migra
velite od drveća se ne vidi šuma, a vi ste upravo takvi. preduboko zaorali,i onda izgubili (ili zanemarili) pravi orjentir. po meni ako bude max o,8 -0,9 booka puna šaka brade. velite optimist??!! ok, optimist, ali vi sanjate!! pa ljudi nije sad 2007. kad je bilo love ko …, nego 2014 kad škripi na sve strane i nitko neće platiti premiju, već tražiti diskont.

kanabis
vrlo ste bili gorljivi na temi jadranke kad sam se prestao prepirati, rekli ste nakon objave da vrijedi puno više i da nećete prodati, a onda ste upravo to napravili čime gubite vjerodostojnost.

i molim vas otkud vam da bi maistra, ostoja ili eventualno moguće tui bili zainteresirani za himr?? ili su to samo želje??

Turizam je naša najprofitabilnija grana, niti su ovo banke niti su razne petrokemije i ostale stečajuše. Ako bude samo jedan igrač više u igri biti će finog pripetavanja. Hrvatskom je turizmu samo nebo granica.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

točno da je trenutno najprofitabilnija, ali ne mogu se oteti dojmu da svi imamo nerealno prevelika očekivanja! ako će se pojaviti neko “jače” preuzimanje onda će to biti valamar, plag, istt, moguće i hupz gdje se može očekivati i nekakva premija.
u slučaju himr, hmam, plat,… osim eventualno maestral ne očekujem nikakve velikodušne ponude. čak dapače!
nisam zlonamjeran,
daj bože da sam u krivu i da cijene budu izdašne, od toga svi možemo imati koristi!

Randopph kakve gluposti pisete. Svi smo zakljucili da je cijena jadranke niska, no to ni nije najvaznije. Dobro sam razmislio i zasto bi riskirao sa takvom upravom. Osim toga uvjeren sam da ce se jadranka nakon ponude moci kupiti jeftinije, pa ne vidim ni jedan razlog zasto bi ostao. Vama je to gubitak vjerodostojnosti! Smijem li vas pitati tko ste vi? Vasa kupovina dionica se bazira na citanju anonimnih forumasa. I nemojte pisati o esopu, kada je ministar jasno iznio vladin stav.

New Report

Close