EN DE

HIMR (Imperial d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HIMR (Imperial d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

što god da se dogodi-uvijek nse nade netko tko je znao da ce se baš to dogoditi.
Problem je kako prepoznati toga "nekoga"?
[emo_dolar]

za pocetak uložiti malo truda što je više nego poželjno kada su vlastiti novci u pitanju i procitati ovu temu u zadnjih par godina što i nije puno jer se tek u zadnjih godinu dana pocelo intenzivnije pisati na njoj
skinuti sa zse sve FI + kretanje cijene ove dionice i to povezati s forumom
pa ce biti puno manje nepoznanica i puno izvjesniji pozitivni ishod
[/quote]
Bez uvrede, ali kada bi sve bilo kako velis, onda bi mi matematicari imali love ko blata. Logiku imamo natprosjecno, racunati znamo natprosjecno …. a vjeruj mi, u pravilu, smo svi prosjecna sirotinja … ali nikako bogati.
Sorry.
Ili ne znamo citati forum?
🙂
[/quote]
u ljudsku psihu je ugrađena sumljičavost kao obrambeni mehanizam za preživljavanje
to nas tjera da pokušamo proniknuti što doblje u problem kako bi se što više osigurali a to za posljedicu ima da često
“od drveta ne vidimo šumu”
a upravo se to događa u izračunima u kojima jedna mala promjena u varijabli(koja može biti namamjerna ali i namjerna) značajno mijenja rezultat a mi ljudi ih volimo jer mislimo da što je izračun kompliciraniji(uzima više parametara u obzir) da je i točniji a u praksi nije
oni najsitniji detalji cesto su nebitni i skreću nam pažnju sa bitnog
skoncentrirat ću to jednu točku na prakticnom primjeru himr-a

497 kn po dionici nerevalorizirane imovine koju procijenjujem na min 150 kn po dionici + već sada solidna profitabilnost koja će se povećati i sa privatnim vlasnikom će još jače rasti

nemorate se bojat da tu nerevaloriziranu imovinu neće prepoznati zainteresirani kupci ,oni su vam praktično trgovci nekretninama,a da ne pričam o tome koliko će se postojeći menagement polomit da se dodvori budućim vlasnicima pa će ih i oni samoinicijativno jako dobro uputit ako kojim slučajem sami nešto previde.
vrlo svjež primjer jdra ako vam nije poznat proučite,vrlo poučno o dodvoravanje
meni je to garancija da ce biti puno zainteresiranih(što više zainteresiranih cijena će biti veće) da plate himr po min 450 kn
jer ce tom transakcijom biti iste sekunde biti u plusu > 100mil kn + ostaje profitabilan biznis sa velikim potencijalom u rastu zarade i još više u rastu vrijednosti nekretnina
a turizam je prije svega nekretninski biznis koliko god mi šutjeli o tome
profitabilnost uvijek mala a zarada u prodaji velika pa zašto je to tako
odgovor leži u zakonima koji omogucavaju da se zgrade od armiranog betona i kamena otpišu na rok od 30 godina a traju stoljećima, treba nešto uložiti u preuredenje nakon 30 godina ali to je neusporedivo manje od cijene gradnje nove nekretnine
time se plača manji porez na dobit a imovina začajno raste
pa vas molim da mi odgovorite na 2 jednostavna pitanja.
1.kada bi imali dovoljno novaca dali bi vi kupili himr po 450 kn s obzirom na gore izneseno?
2.dali bi kupili barem jedan mali dio himr po 290-300 kn koliko je danas tržišna cijena
moj odgovor na ta pitanja:
1.bez razmišljanja jer se uvijek može raskomadat i prodat u dijelovima a da i meni ostane velika zarada
2.već kupio,i dalje ću kupovati bez obzira u kojem smjeru će cijena ići

unaprijed hvala na vašim odgovorima

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

većeras u dnevniku u 19.30 htv 1 ministar lorencin “privatizacija imperijala”

dali je tko gledao? nadam se da nije opet tipicno za njega i njegovu fotelju. Danas je u novinama izasao vozni park, lorencin fura auto star 25 god haha mos moslit

12 mjeseci i 12 tjedena je velika vremenska razlika.

kolega hoće li vas zadovoljiti 12 dana

http://www.hrt.hr/enz/dnevnik/

ide privatizacija drugi tjedan izjavio ministar Lorencin[emo_palacg][emo_palacg][emo_palacg]

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

danas ocekujen vlakic prema gore!

Država kreće u privatizaciju tri hotelske i jedne brodarske tvrtke iz svog portfelja

vec godinama ljudi pišu imperi”J”al umjesto imperial:)

Ajmo kolege migra, kanabis, daliborop – realno – po Vama 3 najvjerojatnija ponuđivača.

lp,
M

Država kreće u privatizaciju tri hotelske i jedne brodarske tvrtke iz svog portfelja

vec godinama ljudi pišu imperi"J"al umjesto imperial:)

Ajmo kolege migra, kanabis, daliborop – realno – po Vama 3 najvjerojatnija ponuđivača.

lp,
M

kolega umjesto pisanja trebalo je kupovati,nemogu si pomoć nisam mogao odolit,moraću nakon završetka ove priće na jedan duži godišnji na more na odvikavanje od “špekuliranja”,burze,pisanja po forumu pa zašto ne baš na rab
sigurno neću prodat sve dionice bez obzira na kupca i moguću izdašnu ponudu
pa iskoristim onaj popust za malo brčkanja i velnesa

a što se tiče ponuđača procijenjujem da će u prvom krugu biti puno više od tri
ali 3 najvjerojatnija za 2. krug su po meni
1.TUI sa partnerima
2.LRH
3.maistra

a moguća su svakakva iznenađenja strana i domaća,bit će vatreno
pa da vidimo koliko vrijedi potencijal hr turizma
malo koliko ga mi sami cijenimo ili ipak više od toga
naglašavam potencijal jer mi često mislimo da ako sami nismo sposobni iz nečeg napraviti super biznis da neće ni drugi
ovdje će kupci kupovati potencijal kojeg mi radi vlastite ograničenosti ne vidimo i neznamo iskoristiti a dali se ima šta za iskorisiti
za početak 497 kn nerevalorizirane imovine će biti više nego dovoljno[emo_palacg]

A kaj Todu nitko nre racuna? Pa prica sa Merkatorom je mislim zavrsena i lovu ima viska … a sirenje mu treba u turizam da plasira svoje proizvode …

kolega TUI partneri su karisma i agrokor
zar je moguće da niste sa tim upoznati

Kolega,
Pa jesam ali da ja Vas nesto upitam takodjer.
Jedno je biti partner a drugo samostalan vlasnik!
[emo_palacg]

po meni toda je broj 1 (bilo samostalno ili s TUI), ove godine je sredio situaciju s trgovinama dione na rabu i još ima trgovinu u loparu; tako da njemu je rab veoma zanimljiv

funky@

TUI daje goste i popunjenost
karisma daje know-how
agrokor im je ulaznica na hr tržište(da može i zna već bi to radio sam)

npr. kod koločepa već za prvu godinu se očekuje popunjenjost 83,5%[emo_zacudjen][emo_vrtimise]http://www.vecernji.hr/kompanije-i-trzista/ivica-todoric-i-meksicki-partner-kupili-hotel-kolocep-za-36-milijuna-565647

kolika će biti prihod i ebitda ako na himr dignu popunjenjost na “samo” 60%
izračunajte sami

New Report

Close