HEP i DOK-ING sklopili sporazum o suradnji

Naslovnica Forum Komentari članaka HEP i DOK-ING sklopili sporazum o suradnji

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Hrvatski Centar Obnovljivih Izvora Energije (HCOIE) traži od Hrvatske Vlade uvođenje subvencija na kupnju električnih vozila ,bez koga za prosječnog hrvatskog građanina ,sve ovo pada u vodu. Visina subvencija trebala bi biti po principu: Nova električna vozila (M1) opremljena baterijama s nultim emisijama CO2 na vozilu i minimalnim dometom s jednim punjenjem u iznosu od 100 km subvencionirala bi se s 5.000,00 EUR-a.
Nova plug –in hibridna vozila opremljena baterijama (baterije + motor s unutrašnjim izgaranjem) koja imaju minimalan domet s pogonom na baterije u iznosu od 50 km subvencionirala bi se s 4.000,00 EUR-a.
Nova električna vozila (L6e) opremljena baterijama s nultim emisijama CO2 na vozilu i minimalnim dometom s jednim punjenjem u iznosu od 40 km subvencionirala bi se s 2.000,00 EUR. Tek tada ćemo svjedoćiti smanjenju emisija CO2 ,te većem broju električnih automobila na našim prometnicama. Pomalo uvrijedljivo zvući izjava da gore navedeni projekt ima za cilj omogućiti “roaming” za električna vozila svima koji iz Europe dolaze u Hrvatsku na odmor ili su samo na proputovanju kroz našu zemlju, a u istom trenutku na stanovnike koji žive u Republici Hrvatskoj gleda kao na građane drugog reda. HVALA

HCOIE

New Report

Close