Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Domaće solane proizvedu 20.000 tona soli a uveze se 100 tisuća tona (objavljeno 07.08.2007.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Domaće solane proizvedu 20.000 tona soli a uveze se 100 tisuća tona (objavljeno 07.08.2007.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

“Ivo Fabijanić to opovrgava i tumači kako solane ne koriste uvoznu sol kako bi ju prepakirale za prehrambene svrhe. Solane u Ninu i Pagu primjerice pokrivaju sve potrebe za soljenjem morske ribe, a ostala sol odlazi na tržište kao prehrambena”
Dobar vic ili neslana sala [wink]. Izaberite sami. Ali, kako narodna poslovica kaze: ako laze koza ne laze rog a Vi izaberite tko je u ovom slucaju hmmmm, jarac. Naime, jednostavnom posjetom (dajte i Vi gdjo novinar !) trgovini i citanjem teksta na SVIM vrecama i vrecicama KRUPNE soli proizvodjaca Solane Pag pise: porijeklo sirovine TUNIS. E sad, sto je gospodin onda htio reci ? Evo par opcija:
a) Tunis nije u Hrvatskoj ? A ja sam bio siguran… Nije valjda da je i to uvoz ? Ali kako kad smo mi proizvodjac !?
b) gospodin nema pojma o tematici (zna on, zna !)
c) namjerno iznosi neistine
d) to u trgovinama nije za prehranu iako pise Kuhinjska sol… hahaha
“…jedino Solana Pag uvozi sol isključivo za izradu začina za što se mora koristiti kamena sol jer morska sadrži magnezij koji joj pospješuje vlažnost.”
Jos jedna neistina jer uvoze i kamenu sol za kuhinju. Provjera: trk u Konzum i vidi sol STANDARD.
Nadalje, SVA krupna sol koju prodaju za soljenje ribe takodjer iz uvoza. Koliko znamo slana riba je prehrambeni proizvod.
Nista ne pricaju o sanitarnim uvjetima tamo gdje prepakiravaju sol ? Zanimljivo…
Iako u ovim osvrtima clanovi udruge su naizgled slozni malo Googlanja Vam pokaze da istovremeno Solana Ston tuzaka indirektno Solanu Pag Agenciji za zastitu trzisnog natjecanja i tako navodi “Solana Ston nije konkurentna zbog zastarjele tehnologije te trgovacke mreze Agrokora koji ne dopusta prodaju konkurentske soli (samo Solana Pag)”. Jel’ to mirise monopol ? Ma neee, ne bi oni. Samo poticaje. Pih

New Report

Close