Cilj je mirovinske reforme produžiti radni staž

Naslovnica Forum Komentari članaka Cilj je mirovinske reforme produžiti radni staž

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ali ti radnici izgleda nisu produktivni, jer da je 71 000 istinski produktivna imali bi rast BDP-a od najmanje 5%. Zato treba analizirati, gdje su stvorena radna mjesta? U državnim agencijama, u ministarstvima u policiji i vojsci u programima podpore nezaposlenima… Naš BDP odrade 400 000 Skandinavaca. To je naš problem. Efikasnost i produktivnost po radnom mjestu je poražavajuća. Zato i super turističke sezone i na desetke tisuća novozaposlenih generiraju rast samo od 2,5%.

Ljudski se život znatno produljio u posljednjih petnaestak godina. Naš je očekivani životni vijek ovih godina cca 84 godine. Objavljeno je da je u RH više ljudi starijih od 75 godina, nego djece mlađe od pet godina. Imamo problem velikih razmjera, i nerješiv je. Ne vidim ni volje, ni mjera da se sustavno rješava.
Doći će do međugeneracijske netrpeljivosti. Naša će djeca u mirovinu nikada.

Cilj ovakve mirovinske reforme je natjerati ljude da rade do krajnjih granica ne bi li ih iscrpili tako da penziju ne dožive ili da u njoj ostanu što kraće prije nego odu pod zemlju! Znam da zvuči crno, ali je tako. Ovo ukidanje 27% dodatka za buduće umirovljenike je obična pljačka jer ovih 27% sadašnjim umirovljenicima plaćamo SVI MI koji radimo iz naših plaća, a kada dođe red na naše umirovljenje, onda ćemo morati prebaciti sve uplate iz drugog stupa u 1. da bismo dobili tih 27% dodatka!?! Obična pljačka!

Ignore: KressoM, delux

Da ne govorimo o sadašnjom penzićima koji zadržavaju sve beneficije koje su do sada ostvarili (ranije umirovljenje, manje penalizacije itd.), a sve loše što dolazi lomit će se SAMO preko leđa nas budućih umirovljenika?? Ako se ide stiskati, neka se stisne i po pravima onih koji su sada u mirovini, pogotovo za razne boračke, vojne, saborske i ostale privilegirane mirovine koje plaćamo svi mi, a koje NISU ZARAĐENE!!!

Ignore: KressoM, delux

***ovo je najobičnija pljačka da se svima uzmu naši novci kako bi se podijelili uhljebima…a ne mirovinska reforma

Alkoholom protiv droge, kriptovaluta, dionica i kladionica!

Faktor vrijeme će smanjiti broj braniteljskih mirovina koje sada jesu zaista veliki teret. U budućnosti će to ipak biti neki benefit za umirovljenike po svim ostalim temeljima. Ali dočekati.

Romel, 27.06.2018. u 14:17
Naša će djeca u mirovinu nikada.

Hoće,hoće… I imat će veće i sigurnije mirovine nego mi .
A ministar i armija uhljeba prave račun bez krčmara.
Najveća mirovinsku reforma u Hrvatskoj se već događa a provode ju oni koji se iseljavaju u druge zemlje EU-a.

Uskoro smo na milijun branitelja! Dovoljno za obraniti cijeli svijet od Vanzemaljaca!

Znam hrpu likova koji su s manje od 30 godina umirovljeni. Imaju tvrtke i obrte, štancaju lovu, ali od primanja mirovine ne odustaju.

I ovi bi mogli, 50-60 godina grickati solidne mirovine!

Nesposobni i korumpirani uhljebi i političari nemaju petlje uhvatit se u koštac sa problemom! Sve mirovine osim starosne i za 100% invalide smanjiti na najmanje moguće te izraditi reviziju za ostale!

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.


Uskoro smo na milijun branitelja! Dovoljno za obraniti cijeli svijet od Vanzemaljaca!

Znam hrpu likova koji su s manje od 30 godina umirovljeni. Imaju tvrtke i obrte, štancaju lovu, ali od primanja mirovine ne odustaju.

I ovi bi mogli, 50-60 godina grickati solidne mirovine!

Ja cu u ime svog malig rodjenog 2011 podnijet zahtjev za priznavanje vojne mirovine. Zasto da dite ne prima mirovinu ako ima pravo na istu.

Iako, i boračke su potrajale i još traju kad su stari dedice pravili vjenčane listove sa mladim curama. Bitno je da mirovina ide i dalje. Bez obzira tko živ tko mrtav.

mirovinski reformatori žele da im raja što više uplati, a da im se što manje isplati, neš ti reformista, samo da u jaslama ima uvijek i što više, ovaj sustav MF u vlasništvu banaka je čisto restrukturiranje naših uplata

geslo plenkovićeve vlade je: “s posla na groblje”


Cilj ovakve mirovinske reforme je natjerati ljude da rade do krajnjih granica ne bi li ih iscrpili tako da penziju ne dožive ili da u njoj ostanu što kraće prije nego odu pod zemlju!

Ovo je nažalost sasvim točno. Koliko je apsurdan ovaj novi prijedlog linearne penalizacije ilustrirat ću na jednom konkretnom primjeru: muška osoba sa 60 godina života i 40 godina radnog staža zbog zdravstveno uvjetovanih razloga treba otići u prijevremenu mirovinu. Po novom prijedlogu osnovica za mirovinu će joj se smanjiti 20,4%?!? Samo zbog jedne godine radnog staža koja nedostaje da se ostvari staž za dugotrajne osiguranike – mirovina pada za više od 20%. Gdje je tu pravednost? Nema tu morala uopće

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

New Report

Close