Interesantno da tako rasprostranjenu pojavu, u kojoj netko uvijek trpi, nitko nema potrebu komentirati. Poznato mi je da je i kod nas u Hrvatskoj, u zadnje vrijeme posebno, vrlo često spominjan pojam “mobing”. Malo sam vrtio “povezane članke” i niti jedan nije komentiran. I sam sam žrtvom upravo ove pojave i to u jednoj velikoj i renomiranoj tvrtki o kojoj se u zadnje vrijeme jako puno pričalo i pisalo. Na stranicama PD također. Na forumu. U različitim kontekstima.
Kako mi je dobro poznato što to znači i o kakvoj se pojavi radi mogu reći, iz osobnog iskustva, da se radi o pojavi protiv koje se doista treba boriti svim silama. Osobno sam uložio i ulažem mnogo u truda, puno se trošim ali se nadam da ću izdržati do kraja. Podnio sam pet kaznenih prijava na policiju, dvije sudske tužbe, jedan se postupak vodi već dvije godine. Kao radni spor trebao je završiti u roku 6 mjeseci. Ipak se nadam i želim vjerovati da će ovaj prvi biti uskoro priveden kraju. Ovaj drugi bi trebao biti riješen, barem po mom mišljenju, u znatno kraćem roku.
Da li u ovoj i ovakvoj državi uopće postoji pravda i pravičnost? Ili kako za koga!
Borba pojedinca protiv sustava ide jako teško. Upravo iza sustava kojeg su pojedinci izgradili po svojoj mjeri, štiteći tako svoje osobne i interese uskog kruga ljudi, štiteći svoj položaj, svoju nesposobnost, bahatost, itd. itd. Da ne govorim o nizu kaznenih dijela koje pri tome čine i naravno posljedicama po žrtvu koje mogu biti i u većini slučajeva jesu katastrofalne.
Da kojim slučajem živimo u dobro uređenoj državi bar nekoliko visoko i niže pozicioniranih ljudi iz te i takve renomirane tvrtke bi u roku 24 sata bilo iza rešetaka te bi bili kažnjeni za svoja nedjela!!!
Borili smo se za državu, stvorili je, imamo je. Nažalost, još uvijek ne po mjeri svih nas!!!