Čačić: U zadnjem kvartalu imat ćemo znatno ubrzanje investicija

Naslovnica Forum Komentari članaka Čačić: U zadnjem kvartalu imat ćemo znatno ubrzanje investicija

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

He, He čovjek čita poslovni. Da biti će investicija.

Voda? Za koji k…. bi voda poskupila.

Za benzin mi je jasno, nemamo izvore nafte ali vode imamo za bacanje (pa uglavnom i curi na sve strane).

Još Vam je ostal friški zrak, udri na friško.

lp

[b]MRAČNI MOD[/b] [b]Do kraja godine raste samo DIOKI zbog Hrvatskih nacionalista koji su ga spasili od zatvaranja.[/b]

Ako sam ja dobro shvatio. Vlada nija sposobna privuci privatni kapital da investira pa ce se stvar rijesavati na nacin da se zaduze tvrke u vlasnistvu drzave. Te tvrke ce kao i obicno nenamjenski potrostiti novac ili investirati u neprofitabilne projekte. Promasaje ce naravno opet sanirati drzava ili ce se podici porezi da se saniraju. Ali to je nebitno. Bitno je da se nezaposlenost malo smanji do lokanih izbora i narodu proda prica kako Hrvatska napokon izlazi iz krize.

Inace zemlja koja je najvise ulagala u vjetroelektrane je Spanjolska. Koliko im je to pomoglo mozemo vidjeti svaki dan.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

šuplja prica supljeg ministra

http://www.novi-svjetski-poredak.com/2012/06/13/hrvatskom-suvereno-upravlja-rotary-club-jos-od-2000-godine/

Zemlja koja nejvise ulaze u obnovljive izvore energije je Njemacka. Ali to ima svoju cijenu, tako da potrosaci danas izdvajaju preminju od 3,5 centi po kwh el. energije a od iduce godine se ta premija mora popeti na preko 5 centi, da bi mogli podmiriti sve te investicije. Nacelno je pozitivno, da drzavna poduzeca ne samo da stvaraju dobit, nego da stvaraju dobit za investicije i dodatno jos za vlasnika, sto je u privatnim poduzecima sasvim normalno, samo kod nas je to suspektno. Generalno gledano jadna je zemlja, koja samo ovisi od drzavnim investicija, ali to nije samo problem vlade, dok drugi stoje sa strane i kibiciraju, nego je to u prvom redu pitanje naseg drustva u cjelini, odnosno nesposobnosti za bilo koji kompleksniji projekt. Zato je najbolje pljuvat po Cacicu i cekat bolja vremena, koja ce naravno sama od sebe doci.

Ministar prvo kaže hop, a onda skaće. Danas sam zvao HITRo, za informacije o otvaranju poduzeća za 1 kn. Zakon je donešen, no nije napravljen pravilnik, pa sve stoji do daljnjeg! Toliko o željama.
Inaće sam zakon, a valjda i pravilnik je pun nebuloza, mora biti jedan zaposlen, oduzima se dio dobiti i prebacuje u temeljni kapital dok se ne dostigne 20.000 kuna, onda prelazi u normalni d.o.o., advokati i bilježnici nisu uskladili svoje tarife,…. i tako to. Ako se zaista želilo pomoći malim investitorima, onda je trebalo iste osloboditi svih nepotrebnih davanja. U nekim državama, dođeš u državni ured ispuniš gotov, pripremljen formular i izađeš kroz vrata sa firmom. Mi smo zarobljeni u nepotrebnom birokratizmu, na žalost svi naši političari tako razmišljaju. Na primjer neka mi netko odgovori čemu služi statistički broj poduzeća, zar se on ne može izbjeći u današnje doba, već ga vućemo 50 godina.

Što se tiće izdvajanja za obnovljive izvore, i HR izdvaja, odnosno uzima se od građana i poduzeća. No u zadnjih dvije godine više je prikupljeno nego je namjenski utrošeno (subvencionira se struja iz obnovljivih izvora. Novac se preusmjerio.

New Report

Close