BLKL (Bilokalnik)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLKL (Bilokalnik)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Bilokalnik se prodajom neprofitabilnih dijelova tvrtke Nexe grupi riješio Bilokalnik-Drva, koji mu je do sada stvarao gubitke i sada mu je ostala samo proizvodnja papirne ambalaže, Bilokalnik-IPA. Izdvajanjem nematičnih djelatnosti Bilokalnik će znatno povećati svoju konkurentnost na tržištu…Novac dobiven prodajom uložiće u razvoj.

“KOPRIVNICA – Od koprivničkoga drvno-papirno-građevinskoga koncerna Bilokalnika ostala je samo Industrija papirne ambalaže – Ipa – nakon što je Drvo i Industriju građevnoga materijala (Igma) kupila Nexe grupa. Zdravko Dimač, predsjednik Bilokalnikove uprave, te Ivan Ergović, čelnik našičkoga diva, ugovor “težak” četiri milijuna eura potpisali 02.02.2006. u Koprivnici.”

“…Našičani su također priopćili kako kupoprodajnim ugovorom preuzimaju i sve obveze dvaju bivših Bilokalnikovih poduzeća. U Bilokalniku, pak, kažu kako će pokrenuti investicijski ciklus, nakon kojega će Ipa dobiti najmoderniju kartonažu u ovome dijelu Europe
Večernji list,04.02.06.

evo primjera korekcije cijene na uzlaznoj putanji….pogledajte pakete koji su prošli, sve su to mali paketi…veliki će pokušati održati ovu cijenu i dokupljivati…
kupnja ————————- prodaja
20 321,00 ……. 2 340,00
20 320,01 ….. 73 350,00
100 320,00 …… 20 358,00
200 315,00 …… 21 359,99
10 310,00 ….. 76 360,00
BILOKALNIK D.D. KOPRIVNICA

vidimo: prva prodaja dva komada na 340 kuna, a sljedeća prodaja na 350 kuna…..ukoliko netko pokupi s prodaje ova dva komada pojaviće se novih dva komada ili možda čak tri komada i tako se cijena gura prema dolje kako bi se dokupljivali paketi po što je mogućno nižoj cijeni…izvlače se dionice iz slabih ruku…već puno puta viđen scenarij….do nedavno čak vrlo uočljiv kod Industrogradnje….a vjerujem da će sutra biti takvih pokušaja i kod Sunčanog Hvara

Bez obzira na sve relativno nestabilna dionica zrela za manipulaciju po meni čista špekulacija.

Danas je bilokalnik promijenio smjer….zaključna cijena 340,00…veliki skok na malom volumenu, svega 156 komada….kupnja ojačala, prodaja se stanjila:

“BLKL-R-A”
Količina Cijena Količina Cijena
259— 325,00………………. 21 —349,99
16—– 320,06………………… 20 –358,00
20—– 320,05………………… 70 —360,00
45 —–320,03…………………. 32 —374,00
2 ——320,01 ……………………50– 374,99

Mali volumeni trgovanja po meni može i ispod 300 ako se netko iskrca ali ga se može dignuti i na 400.
Treba sačekati veći volumen da se odredi trend. Inače veliki skok je 0.58% po srednjoj cijeni. I nije baš “veliki”


Čini se po grafu da se sve krivulje sijeku. Ima li netko kakav možemo li očekivati rast? [smiley2]

Igor Prstec, web urednik

Evo TA za Bilokalnik. Kako bi se reklo na prvi pogled ovo je dionica idelna za dokupljivnje. Međutim ono što me zabrinjava su mali volumeni trgovanja, pa sam dodao analizi još jedan parametar.Percentage Volume Oscilator (PVO) ili oscilator volumena je indikator koji mjeri postotnu promjenu protrgovanog volumena. Koristi se kako bi se identificirala razdoblja povećavanja ili smanjivanja volumena trgovanja pri oba smjera kretanja cijene vrijednosnice (rast ili pad). PVO ne identificira ‘buy’ i ‘sell’ signale nego mjeri razinu volumena u odnosu na prosječni volumen trgovanja. Pozitivan PVO sugerira da se razina volumena kreće iznad prosječnog volumena trgovanja. Kombiniranjem tih promjena (volumena i cijene) pokušava se utvrditi stupanj pritiska na kupnju ili prodaju. Promjene cijene uz rastući ili padajući PVO potvrđuje razilčite pritiske na kupnju ili prodaju što opet sugerira različite mogućnosti daljneg rasta ili pada cijene.

Ukratko kod malih volumena trgovanja teško je donijeti zaključak o kupnji ili prodaji dionice, a to je baš slučaj kod dionice Bilokalnika.

Ljudi moji je li moguce da ni ova dionica nije makla s mjesta od pocetka godine?

Dr. Ante Starčević: "Mi Hrvati imamo dvie narodne mane, iz kojih izvire sva naša nesreća: mi svakomu vjerujemo bez da promišljamo i lahko zaboravljamo krivice koje nam drugi učiniše."

(Varaždin, 20. listopada) Pri Trgovačkom sudu u Bjelovaru upisana je statusna promjena pripajanja trgovačkog društva Bilokalnik – IPA d.o.o. Koprivnica matičnom društvu Bilokalnik d.d. Koprivnica, uvrštenom u Kotaciju Javnih dioničkih društava, tako da je pravni sljednik navedenih društava Bilokalnik – IPA industrija papirne ambalaže d.d. (skraćena tvrtka: Bilokalnik – IPA d.d.).

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

Prvih deset na dan 08.12.2006.

Benjamin Graham: "Odlično društvo nije i odlična investicija, ako ste dionicu previše platili." MPT: "Prodali su naše snove Judini sinovi........."

Zasto je BLKL na crosecu izbacivao izvjestaje a ne i na VSE-u? Jel netko zna kada je to objavljeno, jer mozda je zbog toga jucer i danas sve pocisceno sa 300 a veliki nalog od 400 komada pobjegao sa 320?

Nisam druzeljubiv tip pa nema potrebe stavljati me medju prijatelje


Zasto je BLKL na crosecu izbacivao izvjestaje a ne i na VSE-u? Jel netko zna kada je to objavljeno, jer mozda je zbog toga jucer i danas sve pocisceno sa 300 a veliki nalog od 400 komada pobjegao sa 320?

Zimzi pumpa pa se prodaja malo pritajila.

I love the smell of napalm in the morning...

Članice grupe Belišće još od kraja 2005. godine rade na zajedničkim projektima s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kada su odobrena prva povoljna kreditna sredstva za ekološke projeke. Među 14 prihvaćenih projekta čistije proizvodnje bila su i dva iz Belišća d.d. i Bilokalnika – IPA d.d., a još tri među 21 projektom energetske učinkovitosti. Ukupna ulaganja u ovih pet projekata unutar grupe iznose 17,9 milijuna kuna, od čega su kreditna sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 6,1 mililjun. Projektom rekonstrukcije ventilacije i rekuperacije topline tvrtkina pogona PS-3 omogućeno je da se za zagrijavanje proizvodnih hala tijekom proizvodnje papira više ne troši nova energija vodene pare već energija dobivena rekuperacijom iz otpadnog zraka. Promjenom dotrajalog upravljačkog sustava kotla omogućio je pak sigurniji i učinkovitiji rad sustava. Povećana je efikasnost procesa pretvorbe energije, odnosno proizvodnje pare te pouzdanost, a smanjeno je održavanje i emisija onečišćujućih tvari u zraku. Ostala odobrena sredstva otpadaju na gradnju nove kotlovnice s parnim kotlom u Bilokalnik – IPA-i, sustavu za smanjenje onečišćenja otpadnih voda u proizvodnji papira u Belišću. Posljednji projekt je zamjena starih viličara.

Nisam druzeljubiv tip pa nema potrebe stavljati me medju prijatelje

New Report

Close