Bez veze radite grčku tragediji.
S zadnjim rebalansom deficit je samo 3,5% BDP-a!
Većina je pokrenula gospodarstvo s puno većim deficitima; zato kažem da je dobra stvar da se dalje ne kreše rashod nego da se povećaju prihodi.
Kako – ima tu puno načina a i dodatni porez je jedan iako najmanje i upitno učinkovit.
Što su veći nameti to je veća evazija – bilo legalna bilo ilegalna.
Tragedija je mala riječ. Mi ćemo sada nastaviti financirati politički opstanak niškoristi, ali samo će nas to više koštati.
Da ti demostriram kako se kupuju glasovi. U US i Kanadu je u zadnjih 15 godina s prostora bivše YU imigriralo preko 100000 ljudi. Ti ljudi su došli uglavnom sa ratom zahvaćenih područija, ogromna većina je ili učestvovala u ratu direktno ili živjela na ratom zahvaćenim područijima. Nitko od njih ili ekestremno mali broj je diagnosticiran sa PTSP-om. S druge strane u HR je desetine tisuća ljudi ostvarilo mirovinu putem PTSP diagnoze. Ja vidim samo dva objašnjenja zbog kojih je na vrlo sličnom uzorku došlo do vrlo različitih rezultata.
1) US i CA medicina je zaostala u odnosu Hrvatsku pa nije sposobna dijagnosticirati bolest.
2) Političari su legislativom omogućili da što više ljudi dobije državne novce putem invalidske penzije u cilju da ih učine ovisnim od državi i da dobiju njihove glasove. U svrhu ostajanja na vlasti masovno su se zaduživali i oštetili su Republiku Hrvatsku.
Isto se može primjeniti i na invalidske radne penzije. Ako uzmeš uzorak Hrvata koji žive u Sjevernoj Americi i uzorak Hrvata koji žive u Hrvatskoj vidjet ćeš da je broj onih koji su otišli u prijevremenu mirovinu barem 20 puta veći u Hrvatskoj. Da li je to zbog toga što se u Hrvatskoj radi više nego u Americi ? Ja ne bih rekao.
Novac koji je potrošen i novac koji mi sada moramo nadoknaditi iz svojih plaća je novac kojim su političari kupovali svoje glasove i na osovu koga su ostvarilvali enormne benificije.
Danas su nam samo rekli da im treba više našeg novca da s njime pokušaju zadržati svoj posao i svoje beneficije. Ako im danas damo 5%, za pola godine će doći po još 5%. Njih nije briga koliko ljudi će pod ovim nametima izgubiti posao, njih je jedino briga da sačuvaju svoj. I ne pitaju koliko to košta našeg novca i našeg znoja.
[/quote]
da……………
samo tako…………….ima i drugih kolega forumasa koji kuze i elokventni su,te pismeni pa mogu nastaviti pisati gdje su problemi i kako su nastali…..nece biti potrebno puno postova a ako dozvoljavate ja cu dodati samo jednu recenicu na kraju i dosli smo do cjelokupne istine
pofuk
Ivana nego ajde ti podigni ATPL još jedno 10%.Dobit dijelimo fifti-fifti
– vidim kako su se svi dali u politiku, a zanemarili naš osnovni posao burzu.
– o.k. politika nas najviže i zahebava na burzi, ali to pak treba predvidjeti i opet je sve o.k.
– bio crobex 1.000 ili 2.000 ili 3.000 bodova sasvim je nevažno.
– treba se prilagoditi situaciji i gledati zaraditi što više.
– a što se tiče države i poreza, tu treba tražiti rupe u zakonu i zahebati ih što više.
– a sada da se vratim na samu temu.
– za sutra očekujem skromni rast na ATPL oko 1%.
– I love this game.
Pozdrav !
do sad nikad nisam glasovao.ali od sad znam i za koga nikad necu glasovati…
kome se ti imaš žalit za bilo kaj……do sad nisam nikad glaso???????? znači da si
zaslužio 1001% ovakvu vlast ………………….
Evo, diže Ivana Atlantsku kako je rekla, sigurno su ovo njeni nalozi na 1.170 i 1.160. Ide to na 1.200
Ne znam kako Vi, ali ja sam sinoč se skoro rasplakao od muke i nemoći nakon najnovije fantastične ideje naše Jadranke&co.
Ma nije problem, nije meni žao novaca kada bih vidio pozitivne pomake u rezanju rashoda na jedan kvalitetan način.
Zašto sam protiv tog rješenja:
– vlada uopće nema pojma što s time dobiva, a što gubi – nisu li krenuli sa kresanjem plaća u državnoj upravi, a sada solidarno svima – očito se radi o odluci donesenoj bez ikakvih analiza
– kažu 5 %, ako nema regresa i božićnice, a 6% ako ima – žena i ja radimo u privatnim firmama i nemamo ni uskrsnicu, ni regres, a žena niti božićnicu
Zašto država ne krene sa kresanjem troškova na pravi način:
– odustanite od pelješkog mosta
– ukinite 30% gradova, općina i sve županije
– prestanite subvencionirati HŽ
– ukinite managerske plaće u javnim poduzećima koja ionako imaju monopol, a još i proizvode gubitke (HEP, HAC, HC, ZET….)
– ukinite hrpu vladinih i nevladinih ureda u kojima se ništa ne radi
-ne kupujte nova vozila
– vratite trošarine na uvozne duhanske proizvode
– smanjite subvencije crkvi – ja ću se osobno izjasniti da plaćam crkveni porez, ali ne želim da to ide iz proračuna
– vratite ZERP jer ionako smo miljama daleko od EU
– iskorijenite korupciju
– odrežite barem dio viška zaposlenih
Neki konkretni potezi:
Moji konkretni prijedlozi:
1. smanjit broj saborskih zastupnika sa 15x na 101.
2. smanjit broj općina sa 4xx na 1xx
3. ukinut županije i formirat 5, 6 regija + Zagreb
4. ukinut sve povlaštene mirovine i računat ih kao obične.
5. ukinut 95% parafiskalnih nameta
6. smanjit porez na dobit na 10%
7. smanjit porez na dohodak radikalno, ukinut prvi dohodovni razred koji bi išo do neke prosječne plaće, na 1-3 prosječne plaće 10% poreza, na 3-5 prosječnih plaća 20%, 5+ pros. plaća 30%.
8. povećat trošarine na duhan, alkohol, bezalkoholna pića, kavu, automobile, mobitele i luksuz.
9. privatizirat državno zemljište, poljoprivredno, turističko, sve
10. privatizirat sve preostale većinski ili manjinski državne tvrtke osim monopola, prodat sve dionice iz HFP i ugasit ga.
Evo ovih 10 bi povuko ovak da me probudiš u 3 ujutro….jasno, sve brojke su napamet bubane, naravno da sve ovo za poreze treba stavit na papir i prilagodit situaciji al u takav nekih okvir ih treba svest…potpuno rasteretit rad i kapital je poanta, a oni dalje znaju sami. [thumbsup]
…..
Zašto sam protiv tog rješenja:
– vlada uopće nema pojma što s time dobiva, a što gubi – nisu li krenuli sa kresanjem plaća u državnoj upravi, a sada solidarno svima – očito se radi o odluci donesenoj bez ikakvih analiza
– kažu 5 %, ako nema regresa i božićnice, a 6% ako ima – žena i ja radimo u privatnim firmama i nemamo ni uskrsnicu, ni regres, a žena niti božićnicu
Zašto država ne krene sa kresanjem troškova na pravi način:
– odustanite od pelješkog mosta
– ukinite 30% gradova, općina i sve županije
– prestanite subvencionirati HŽ
– ukinite managerske plaće u javnim poduzećima koja ionako imaju monopol, a još i proizvode gubitke (HEP, HAC, HC, ZET….)
– ukinite hrpu vladinih i nevladinih ureda u kojima se ništa ne radi
-ne kupujte nova vozila
– vratite trošarine na uvozne duhanske proizvode
– smanjite subvencije crkvi – ja ću se osobno izjasniti da plaćam crkveni porez, ali ne želim da to ide iz proračuna
– vratite ZERP jer ionako smo miljama daleko od EU
– iskorijenite korupciju
– odrežite barem dio viška zaposlenih
E prijatelju, zato se ti ne baviš POLITIKOM. Ti bi rezao… hehe.
To je najlakše, a sad otkri što je sve ostalo, to je puno teže.
1. Kakvo odustajanje od pelješkog posta, pa mora onih par vinogradara doći prije do svojih njiva, a i dobili su podršku na izborima, kaj sad hoćete? Pa lijepo ste imali opcije s ili bez mosta…
2. Kakvo ukidanje gradova, odmah će nezaposlenost porasti, kaj će ti ljudi raditi, lako je otpustit, treba naći ljudima da nešto rade i zarađuju.
3. Isto kao i 2.
4. Zbog čega ukidanje managerskih plaća? Pa te ljude postavlja politika, to nisu menager, to su likovi koji misle da su to i novinari i oni međusobno se zovu. To su puleni političara i oni nemaju menagerske plače, oni uzimaju harač i to tako treba nazvati, da su menageri to bi se itekako vidlo u poslovanju…
5. Pa evo i ja ništa ne radim, a radim, a tko je kriv za to? JA?
Po mom kriv je šef, jer gdje i kako da si ja nađem posao? Shvaćate, imamo rekao bi dosta nesposobne šefove, koji nisu u stanju voditi takve urede, jer ako se vani takve stvari pokazuju dobre, pa jel moguće da nitko nije pomislio da su krivi ljudi, šefovi zakaj to ne funkcionira. Ljudi su opet kao i u 4. puleni politike i oni ubiru harač, ne rade, nažalost većina ih je nesposobna i needucirana, ne čitaju i neznaju zadnja dostignuča, kak bi mi s njima onda u Eu?
A na njima je teret vođenja, osposobljavanja, razvoja itd. takvih ureda.
6.Ne, treba kupit nova vozila, recimo zračna luka, frajer im hoće uštedit 15000 kuna mjesečno ili 2k ojra, novine ga razapnu. Ljudi ne razumiju ekonomiju, vodi ih neke emocije i poluinformacije, i kaj je presmješno novinari…
7. Može pa će lijepo pljugice biti 50 kn pa ljudi neće pušiti ????
8. E ne može, potpisali smo ugovorček, za stol pregovarati i smanjiti, ali to je crkva ljudi dragi, nema zeke peke.
9. Zerp, pa kaj nije to na snazi????
10. Zašto? Pa da ju iskorjene, 90% ljudi bi popizdilo, niš ne bi ZNALI obaviti. A i ovi kaj rade bi popizdili jer n+bi lutali svjetos bez kintos…
11. Nema viška zaposlenih, ima samo manjka ideja što s njima, tj. izmišljavaju se poslići za njih, a one koje bi trebali raditi ne rade, zašto… pa
dajte mi vlast pa ću umanjiti barem pola ovih problema, a drugu polovicu ću probati ne pogoršati.
Ali nema besplatnih savjeta…
Moji konkretni prijedlozi:
1. smanjit broj saborskih zastupnika sa 15x na 101.
2. smanjit broj općina sa 4xx na 1xx
3. ukinut županije i formirat 5, 6 regija + Zagreb
4. ukinut sve povlaštene mirovine i računat ih kao obične.
5. ukinut 95% parafiskalnih nameta
6. smanjit porez na dobit na 10%
7. smanjit porez na dohodak radikalno, ukinut prvi dohodovni razred koji bi išo do neke prosječne plaće, na 1-3 prosječne plaće 10% poreza, na 3-5 prosječnih plaća 20%, 5+ pros. plaća 30%.
8. povećat trošarine na duhan, alkohol, bezalkoholna pića, kavu, automobile, mobitele i luksuz.
9. privatizirat državno zemljište, poljoprivredno, turističko, sve
10. privatizirat sve preostale većinski ili manjinski državne tvrtke osim monopola, prodat sve dionice iz HFP i ugasit ga.
Evo ovih 10 bi povuko ovak da me probudiš u 3 ujutro….jasno, sve brojke su napamet bubane, naravno da sve ovo za poreze treba stavit na papir i prilagodit situaciji al u takav nekih okvir ih treba svest…potpuno rasteretit rad i kapital je poanta, a oni dalje znaju sami. [thumbsup]
[/quote]
Da me digneš u 3 ujutro…poslo bi te vrit.
A ujutro:
1. Onda ih može biti i koliko bude regija po toj logici, jer shvaćate to zašto zar ne? 5-7
2. I što bi se dobilo s time, ušteda, a funkcionalnost?
Pa nemre se to samo tak nožem odrezati, neke da, ali ostale…?
3. Pogledati broj 1… i pokušati povezati.
4. Ne, revizija branitelja, smanjit povraštene nmirovine isto kak penzija treba bit, neznam 40% plaće, tak ovo treba napraviti razrede kolko mogu najviše biti i usklađivati s platama… a ne bubnut 10 iljada i ajmo…
5. ? Jedini parafiskalni namet koji nas ubija je cijena rada, a to jepak zbog 2 milje penzića, tu je ključ riješenja problema, pa prošle godine je neka sića u postotku od 50k lljudi išlo u starosnu mirovinu hehheeeeeejjjjjjj, pa jel to normalno????
6. Zašto, pa ak si poduzetnik najviše ti se isplatu ulagati dalje, ne treba smanjivati porez, nego davati olakšice za investicije… ili ja brijem :-)))
Da ne duljim dalje, mislim da s vama previše novine upravljaju, nema dobrih prijedloga u novinama, ljudi moji pa sami znamo koji su, i kak se biznis dela, pa novinari su tu da prenose, a ne da mi usmjeravaju politiku i financije..????????????????
Na dan 23.07.2008. u RH ušlo 56.891 stranih automobila s 190.529 putnika i izišlo 57.619 stranih automobila s 189.146 putnika. Na jučerašnji dan u RH ušlo 69.948 stranih automobila s 191.283 putnika a izišlo 62.438 automobila s 168.554 putnika.
Čini mi se puno bolje no prošle godine.
No ostavimo Lideru da donese svoje zaključke.
… ili ja brijem :-)))
da, ti briješ. [smiley]
Na dan 23.07.2008. u RH ušlo 56.891 stranih automobila s 190.529 putnika i izišlo 57.619 stranih automobila s 189.146 putnika. Na jučerašnji dan u RH ušlo 69.948 stranih automobila s 191.283 putnika a izišlo 62.438 automobila s 168.554 putnika.
Čini mi se puno bolje no prošle godine.
No ostavimo Lideru da donese svoje zaključke.
Čini mi se da turizmu ide sve bolje i bolje.
Možemo li nadmašiti prošlu sezonu?
Evo, diže Ivana Atlantsku kako je rekla, sigurno su ovo njeni nalozi na 1.170 i 1.160. Ide to na 1.200
– nemam financijske snage za nešto tako.
– ali opet sam ju dokupljivala ispod 1.150kn, nažalost prošao mi je i jedan nalog navećoj cijeni, ostalo od jučer,
– a nadokupila sam malo i HT-a sada kad je pao.
– na ATPL, trenutno u manjem minusu, ipak je to vlak smrti.
– a sada nemam pojma što ću,
– čekati dividendu ili rezati poziciju.
– I love this game.
Pozdrav !