– trenutno ulažem u relativno sigurne i likvidne dionice, zlu ne trebalo.
Koje su to i zbog cega su relativno sigurne ?
Bilokalnik, agromeđimurje, žitnjak, hrvatski duhani, hoteli podgora [lol] [lol] [lol]
Vlada: Početna cijena dionica bit će zadnja cijena na Zagrebačkoj burzi
Jedna europska izdavačka kuča dolazi ovih dana u ZG,tražiti suradnju nisam uspio doznat dali sa vjesnikom ili nekim drugim….a ko nekozna točno nek se javi.. [thumbsup]
strong hold…………nema prodaje……..nema kokošarenja i liparenja i trejdanja…….
lagano …….idemo naprijed..
idemoooooooooooooooooooo
Na otoku Hvaru postoji izreka:
Tko će pohvaliti Vrbanku ,ako se ne pohvali sama.
Tako i Lopina.
Ovo sam napisao prije sedam dana.
Jasno je da Lopina najkonservative rastura.
Najprije Žitnjak,pa Badel.Na cjelokupni portfelj rast od 7,5% od početka mjeseca.
55% od početka godine do 31.8
1,55×1,075=1,67
dakle,67% od početka godine.Nisam zadovoljan jer sam loše proša u srpnju i augustu,ali rujan je
počeo fenomenalno.
Normalno i dalje u dionicama gotovo 100%.dokupio
ZNTJ na 116,može biti i niže
KOES na 247,sve može niže pa i ovo ali sa izvješćem bi moglo udriti 300 do 350/zadovoljan sa 20_40% u jedan mjesec
KSST na 612,niže teško,znaći više,dajem jeftino na 900/blizu 50% za mjesec dva,ne vjerujem da ću dočekati eventualno preuzimanje od Rajića ili Tode po 2.500-To bi bilo previše
ELPR,veliki potencijalni rast,ne kupovati po asku,to će raditi lopina najkonzervative kada nešto proda od svoga blaga.
Za informiranog burek investitora nikad bolja situacija.
Malkotrgovačke marže su daleko veće od veletrgovačkih.Lopina najkonzervative je najprofitabilniji
fond u Hrvatskoj,idealan za burek investitore i ti mali koji me ne slijede će često koristiti rijeći
uz uzdah:Da sam ga barem slijedio.
ponavljam:ZNTJ vjerovatno najbolja kupnja na ZSE
od torbara:LCDS fundamentalno i Validus sa rizikom
od građevinara1.LVCV i onda nitko,DLKV tek kada LVCV probije 300
Vupik,bzjk ..to je lutrija
Badel,uskoro će bukniti
Varteks_ivana griješi što ga prodaje na 17
Od brodara:LPLH,TNPL,može i jdpl,uLPL prezadužen,ATPL nikako jer kao fundamentalist smatram
da ako novi panamaks u ATPL se kroz tršnu kapitalizaciju 30 mil $ valorizira kao 25.nema razloga da
se stara kanta U LPLH revalorizira 3 mil % kao 1mil $.Za mene to vrijedi 2,5 mil $,ali jehovini svjedoci u ATPL misle drugačije.A u lpLH jehovinih svjedoka nema.Naročito nema razloga da se turistički biznis u ATPL revalorizira
2,5 puta povoljknije od turističkog biznisa u LPLH.ili aviokompanija isto u odnosu na brodogradnju u LPLH,a trebalo bi biti obrnuto jer je aviokompanija gubitaš,a brodogradilište zarađuje.
ALI to je burza,i to još ZSE,a tu pravila nema.
Super tu se odlično snalazim.
Na ZSE teče med i mlijeko!
[/quote]
NAPOMENA:greškom novi komentar stavljen ispred starijeg.
Da li je došlo vrijeme da se LVCV makne sa mrtve točke,jer ulazi u redovno trgovanje ,a i pravo na
dividendu od 15 kn možemo još uvijek ostvariti.
Moram se smiriti jer me karta odlično ide.
Oholost i bahatost je veliki grijeh.I velika pušika.To gosp.Valentin jako dobro zna.
Na ZSE teče med i punomasno mlijeko!
O, dobro jutro gosp. Lopina,
i kakav nas tjedan čeka po pitanju ove teme?
O, dobro jutro gosp. Lopina,
i kakav nas tjedan čeka po pitanju ove teme?
Uobičajen,odličan tjedan,kao i ovi ranije.
Tržište je nelikvidno,dionice su jeftine.Dušu dalo za trejdanje.A uvijek nešto iskrsne.
Sada već razmišljam o izvješčima trećeg kvartala koji će početi izlaziti za ovaj mjesec i naći
gubitaše koji će promjeniti smjer.
Imam još nekih svojih favorita,a neki se nalaze u navedenom gornjem spisku,ali poimenice još ne.
Imam pravo na svoje male poslovne tajnice/tajnica od tajna/.
Plan uobičajen:Nastojati biti 100% u dionicama na način da kupujem nisko kada udre nisko i prodajem visoko kada udre visoko.U bedacima Lopina najkoservative ne treba više od jedanput mjesečno.
Uspješna strategija se ne mjenja.
Iskreno ne očekujem neki veliki rast,ali bi se mogli malo zaletiti.Bitno je da šaramo gori doli,ali
malo dinamičnije.
Neslažem se sa nekim kol. jer činjenica je da smo izloženi klimatskim promjenama sve večim katastrofama,također u RH do državnog posla možete doči samo ako ste podobni pa čak i djeca pog.HRV
branitelja morali su plačat mito Hak.Omjer zaposlenih i nezaposlenih je među največim u svijetu.Do 2014 neki najavljivaju novi rat na bliskom istoku,dionice su pale neke i do 70%,zarađuju samo brokeri i telekomunikacije ,promet je 80%manji,75% firmi isplačuje minimalce,više od 50%ljudi se boji za radna mjesta,dok se u državnim upravama izmišljaju i konstantno povečava broj zaposlenih,također treba dodati i koliko če ove godine otiči u prijevremenu mirovinu.Pa sad kolege recite vi da teče med i mljeko,par dionica je u plusu samo dokad,zato oprez svjedoci smo prevara Đakovština ,još niko nije odgovarao itd. [bye] [bye]
….Tržište je nelikvidno,dionice su jeftine.Dušu dalo za trejdanje.A uvijek nešto iskrsne.
….
ti ga baš pišeš gluposti! ako je tržište nelikvidno, onda to nije dobro, već loše za trejdanje… likvidnost je preduvjet trejdanja.
iako, moguće je da ti "trejdaš" s ulogom od 500 kn pa bih onda još mogao i shvatiti te tvoje euforične teorije [bye]
….Tržište je nelikvidno,dionice su jeftine.Dušu dalo za trejdanje.A uvijek nešto iskrsne.
….
ti ga baš pišeš gluposti! ako je tržište nelikvidno, onda to nije dobro, već loše za trejdanje… likvidnost je preduvjet trejdanja.
iako, moguće je da ti "trejdaš" s ulogom od 500 kn pa bih onda još mogao i shvatiti te tvoje euforične teorije [bye]
[/quote]
Lopina najkonservative ulaže u bedake,a to su jako nelikvidne dionice.I često se nalaze na popisu
prvih pet dionica sa največim padom ili rastom.Trudim se da budem na kupnji kada puno pada i da
pad bude na meni,a da budem na prodaji kada je rast.Recimo jučer sam prodao malo Badela na
82/rast od 25 %/i kupio Koes sa padom od 7,5%.A fundamentalno se ništa nije dogodilo.I sada
čekam da prodam KOES u slijedećih mjesec dana sa dobiti od 20 do 40%.Recimo danas sam bio na prodaji na 318 i da je udrilo skinuo bih još 28%.
1,25 /kapitalizirano 25%/x 1,28/kapitalizirana želja/=1,60
i to ti je 60%,a vi trejdajte u HT,ADRS,ATGR i sl.
Naravno da je ovo siva zona informiranih burek investitora.
U toj sivoj zoni se nalazi buduća velika zarada.
Model C stupa na snagu.Osnivaju se fondovi rizičnog kapitala sa maksimalnim kapitalom od 300
mil.kn.gdje država participira sa maksimalno 50% kapitala tj sa 150 mil kn.Dva su već dobila odobrenje.Ovi fondovi ne mogu ulagati više od 30% u jedan program pa će morati ulaziti u manje
projekte.Najveći ulozi u jedan projekt/dioničko društvo/ maksimalno 30% tj 90 mil kn.
Potrudite se:pročešljajte d.d.koji su u fokusu fonda Lopina najkonservative/zločesti čak ove
bisere nazivaju Lopina egzotični/ ,koji imaju problem likvidnost ili žele ući u nove
investicije i možete jako puno zaraditi.
U najboljim poslovima neki fondovi rizičnog kapitala su uspjeli pretvoriti ulog od 1$ u 1.000 $.
Dakle ne 1.000 % nego tisuću puta.
Ja se nadam da ću skinuti jednu investicuju i multiplicirati dobit pet do 10 puta.
Ući u četiri,pogoditi jedan i napravio sam izvrstan posao.
Opasnost-trejdanje znaći zaradu od jednog šnicela,žrtva jedna krava.
Nadam se da ću nanjušiti atomski zdesna i pobjeći prije nego se udar dogodi.
Ipak ću negdje stradati jer sam stalno na prodaji tako da mogu ostati bez dionica kojima slijedi veliki rast.
Važna napomena:KOES je i na 318 na 0,25BV dakle podcijenjen i za jadnu ZSE.
Na ZSE trenutno teče med i mlijeko,a za mudre uskoro će poteči i zlatna rijeka.