Bandić priznao poraz – nema novca za njegov socijalni raj

Naslovnica Forum Komentari članaka Bandić priznao poraz – nema novca za njegov socijalni raj

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Genijalno. Još samo da istu logiku primjenimo na sve druge troškove i ne treba nam taj glupi monetarni sustav!
Ovo nema socijalnu dimenziju (pomognimo onina koji nemaju) nego komunističku: svima jednako! Ovakav način razmišljanja opet nas vraća u dane kada se stvarno nema smisla se truditi nizašto. Zbogom prekovremeni, zdravo fušu!
Pa zar nije prirez već proporcionalan plaći? Čak progresivno proporcionalan? Kažnjavate pošten rad, a stimulirate nerad i sivu ekonomiju. Kao da se socijalni mir u državi već dovoljno ne kupuje preko radničkih leđa.
Stvarno, samo prava kumunjara može biti ponosan na takvu ideju. Dajte više napravite razliku između socijalne pomoći ugroženima i izjednačavanja prava i mogućnosti ljudi koje žele i koji ne žele pošteno raditi!

I ovaj se dakle odlučuje za sve drugo prije diranja u ogromni broj dobro plaćenih zaposlenih besposličara u svojim redovima

Scrapman

Mislim, zašto se onda i karte za bus, pa i sve ostale usluge Holdinga ne bi subvencionirale po istom principu? Prodavanje usluge po različitim cijenama ovisno o primanjima ne može biti ustavno! To je diskriminacija po imovinskoj osnovi. Po toj logici bi se cjenik mogao formirati i po spolu ili rasi!
Pa zašto bi neki vrijedni mladi par sa VSS-om za svoju djecu morao odvajati višestruko veće iznose? Zašto bi svoje dijete onda i slali na fakultet? Najbolje da, zaposlit se u Holdingu preko veze za neki minimalac i onda pustit neke druge konje i magarce da plaćaju račun.

Diskriminacija po imovinskoj osnovi ili solidarnost kao kršćanska krepost ?Jedno je predstavljeno drugo je na djelu.Na žalost socijalna politika i to ona prava na kršćanskim temeljima izvedena iz crkvenosocijalnog nauka još od Rerum novarum enciklike pa nadalje ima puni smisao samo u stabilnim demokracijama kojim je smisao da služe društvu.Zagreb i Hrvatska to još nisu ni blizu pa na žalost ima velikog smisla ovo što si napisao.

Scrapman

Solidarnost radnika hrvatske se vidi ovdje: http://www.economist.com/node/17198511
Ostalo je nesposobnost i korupcija onih koji sa tim novcem raspolažu.
Zagreb od najjeftinijeg vrtića sada ima najskuplji. Ok. To sigurno znači i da od najveće stope prireza u Zagrebu će sada biti najmanja? Pa da je flat-tax, oni koji više zarađuju već linearno više i izdvajaju za solidarnost i više privređuju društvu. Ajde i progresivna stopa, pa i eksponencijalno više doprinose za socijalno ugrožene. A sada bi i cijene usluga koje se financiraju takvim socijalnim oporezivanjem, ponovno ti isti radnici trebali platiti još i višestruko više?
Znači Bandić u stvari iz gradskog proračuna pomaže i subvencionira npr. sve obitelji gdje roditelji zarađuju manje od recimo 21000kn ili 28000kn mjesečno!? Krasno. To zasigurno nema nikakve veze sa pomoći najugroženijima niti sa kršćanskom solidarnošću.
Nahraniti gladnog, ugrijati promrzlog… ma noge oprat ako treba! Socijalna pomoć. Jasno. Ali za sve drugo ne bi trebalo biti nikakve diskriminacije ni po spolu, ni po dobi, ni po rasi pa ni po broju radnih sati.

A šta bi bivša komunjara Bandić mogao znati osim komunjarske ekonomije i uravnilovki? Ne mislite valjda da je u međuvremenu naučio cijeniti život od vlastitog rada, privatno vlasništvo i poduzetništvo?

New Report

Close