Ne treba Atlantskoj nikakva dokapitalizacija nego joj je potrebno novo rukovodstvo koje zna svoj posao.
Nadam se da je ovo planirano razvodnjavanje vlasništva otvorilo oči većini dioničara.
Znači li to ta će ta minimalna cijena biti ona nakon isplate dividende?
To bi značilo po sadašnjim cijenama od 58,50 do čak 65 EUR kad se umanji dividenda ?
A neki prodaju po 57 ?
Da, objavljena cijena je nakon isplate dividende, ex-dividend dan je 06.07.23, a dan iz poziva je 28.07.23.
Dakle to je bez 5 EUR dividende!
Ne znam tko danas prodaje po 57, kad će dokap biti moguć od 58,50 do 65 EUR (po današnjoj cijeni – tj. s dividendom) ?!!
ovo ne mora biti loše.Mislim da uzeti dionicu na ovoj razini dobro je, jer cijena neće ispod 53 e.Druga stvar je dobra šta mozemo svi učestovati u dokapitalizaciji jer pravo imaju postojeći dioničari.Treća stvar nema neke cifre ispod koje se nesmije kupovati tj.mozes ucestovati sa 1 dionicom.Četvrta stvar neznamo svrhu dokapa a ne virujem da je za tekuće troškove jer nebi divka bila 5e.Miriše mi na dobru priču.A pesimista će uvijek biti.Da je divka 2 eura svi bi udrli po njima.Nikada ne valja.
Pa i nije loše, prodavači su previdjeli da je to raspon cijene nakon isplate dividende od 5 EUR.
Tako da je sve ispod 58,50 zapravo jeftinije od minimalne cijene u tom dokapu (53,50 + 5,00) !
Tako da danas još imamo jeftinije od dokapa ?!
I to uz najnižu cijenu iz raspona, dakle može biti i do 65 EUR
Znači sad imamo minimalni raspon cijene za barem sljedećih mjesec dana, 58,50 – 65,00 EUR
Zato treba pripaziti s čitanjem prije nego se krenulo jutros s prodajom, iako je doduše malo teško bilo povezati odmah datume ex-dividend dana s datumom iz ponude.
Čitam šta pišete i ne vjerujem. Jel vama jasno da će vas taj dokap razvodniti? Koliko će ta jedna današnja dionica vrijediti nakon dokapa? Jel vam jasno da se dokap radi po pola NAV-a? Zašto za pola NAV-a ako negdje nije zaškripilo? Nema govora o preuzimanju jer sa maksimalnim dokapom kupac može dobiti najviše 30% firme.
…
itd.
Ma pišu gluposti da naivci čitaju dok oni izlaze preko njih. Svi su na prodaji.
Razvodnit će im se glasačka prava i udio u dobiti idućih godina. Uz ove vozarine i brdo novih dionica, teška pušiona. Barem za male. Za velike odlična stvar. Bonusi i apartmani stižu.
I još jedna zanimljivost… pa tek neki dan je bila skupština, tako su glumili transparentnost, susretljivost, odgovorili na ona Vergilijeva pitanja (koja su sve samo ne konkretni odgovori, svašta sam na to mislio napisati, ali sam na kraju odustao)… a niti jednom riječju nisu spomenuli da planiraju dokap. Niti jednom. To nisu smislili preko noći. Toliko o tome.
.
Bljak.
Još povećavaju kroz odobreni temeljni kapital. Po ZTDu uprava može biti od glavne skupštine ovlaštena da poveća temeljni kapital do 50% aktualnog temeljnog kapitala. Ne znam kako je po statutu ATPL, niti me zanima, ali ovdje su objavili da ide “do” tih 27,7826 milijuna, dakle može se očekivati i tih 50%. Minimalno koliko će ići je 25%, što je žestoko, brutalno razvodnjavanje. Mora da im jako fali casha, a ne žele opet u novi dug. Eh, kamatne stope su dosta porasle pa se ne isplati sada zaduživanje. A vele da će još rasti, tako da će biti sve teže i teže. Ako sada i razvodne za “samo” 25%, i dalje imaju dodatnih 25% “lufta” pa mogu krajem godine ili iduće godine.
Ovi spominju uspješnu priču, a BPI je na manje od 25 % cijene od 17.10.21. g. I ne zna se kad će ta priča u oporavak, a kak stvari stoje, ove godine sigurno neće. Vjerojatno niti slijedeće.