EN DE

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@Kvark

Vozi za 13.341 po danu, ali da bi dobila TCE moras oduzeti voyage expenses gorivo i slicno)… tako onda dobijes tih 0,7k po danu.

You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

@diokidina

Nemoj ubiti glasnika. Na dnu stranice ti je izvor pa se njima pozali.

Ne znam kako je Signal shipping dosao do ovih podataka, moguce je i da nisu skroz precizni, vec da su procjena, ali i to je dovoljno znakovito.

.

To je ista ona stranica sa koje Jasko daje podatke za npr. brod Verige od Uljanik plovidbe i ostale.

Zbog čega bi plovili po 700 eura na dan. Mogu i volontirati.

😂

Aha, tek sada vidim da kolega mitkko odbija trošak. Tako je došao do 700 dolara na dan.

Trenutno je sve ispod nule super. Ovo je najgori dio godine.

Da, forum postaje zabavan😂

@Marielena

Pa upravo zato postoji TCE vozarina (Time Charter Equivalent) iz koje se iskljucuje trosak goriva, kako bi sve vrste ugovora transporta bile usporedive – neki voze na periodu neki na time charteru.

.

Druga stvar, nisam ja to tako racunao pa da sam negdje napravio neku gresku, vec ti ta web stranica tako detaljno daje podatke.

@Kvark

Citam ponovo to sto si napisala a ja samo bez kontrole citirao… nije 13k po danu, vec je 23.428 USD ukupna zarada po ton putovanju (ukupan prihod minus rashod), i jada to podijelis sa brojem dana putovanja dobijes TCE 671 USD po danu.

@mitkko,

Da, skužila sam.

Trenutno je prosječan spot za panamaxe 6600$, a za supramaxe 7700$.

@Kvark

…Cak je i obiljezeno “zelenom bojom” na vrhu sto se cini pozitivno…

.

Taj TCE od 671 USD je dakle neto prihod broda po danu. Ako znamo da je break even prosjecnog broda koji ATPL recimo 11.500-12.000 USD onda vidimo da taj brod u ovakvim uvjetima ostvaruje 11.000 USD dnevnog gubitka.

.

U tih 11.500 USD su ukljuceni svi drugi troskovi, dakle svi oni osim ovih voyage troskova koji su vec u toj kalkulaciji TCE-a. Trosak posade, trosak financiranja broda, generalni i administrativni troskovi firme, amortizacija…

.

Da bi oni plovili sa plusom taj TCE bi morao biti veci od breakevena.

Supramaxi snazno rastu vec 5 i dan za redom..danas +4,6%😉

Već sam se bio zabrinuo da rade s minusom, a oni još i zarađuju 700 baksa dnevno, bravo za njih 🙂 . Sve su me trnci prošli dok Kvarkić nije pojasnila pravo stanje stvari 🙂

Life all comes down to a few moments. This is one of them.

New Report

Close