Lijepo od njih… vodjeni cistim altruizmom. Ustvari oni samo “zele doprinijeti boljoj kvaliteti zivota Dubrovcana” 🤣
.
Covjek bi nakon sto ovo procita pomislio da “cveta cvece u nase preduzece”.
Samo usporavanje brodova iz ekoloških razloga ce podignit vozarine..a i Rusija znatno usporava brodove što voze žito kroz Bospor..samo se čeka da se Kina otvori..
Vide li dioničari kako se novci umjesto za izvanrednu dividendu troše na nekakvu nepotrebnu preskupu medicinsku opremu?
Vidite li tko nam i kako vodi firmu?
Ovako se političari ponašaju.
na kakvu medicinsku opremu mislite?….o čemu se radi?….
Pise u ovom clanku iznad koji je netko postao. Stvarno bizarno.
“Što se tiče ‘domaćeg’ poslovanja, Atlantska uvijek želi pridonijeti boljoj kvaliteti života Dubrovčana, pa tako planiramo otvoriti polikliniku specijaliziranu za kardio bolesti u Atlant centru. U tijeku je uređenje prostora i nabavka opreme, a datum otvorenja još uvijek nije određen.”
nemam komentara na kliniku…….za to stvarno treba bit doktor…….sigurno su neke vrhunske “doktorske” kombinacije u igri…….
A niste razmišljali o pustim certifikatima koje pomorci plaćaju za preglede u tim pomorskim dijagnostikama. Županija ima dosta pomoraca, ne samo na ovoj kompaniji tako da ako se na to baziraju to je dobro. Ukupno 2 mislim da imaju ustanove koje se bave medicinom za pomorce, srcanih bolesnika nakon covida ugrušaka lokanja i pušenja na brodu također dovoljno tako da bit ce to zatvoreni krug 🙃🙃💪
A niste razmišljali o pustim certifikatima koje pomorci plaćaju za preglede u tim pomorskim dijagnostikama. Županija ima dosta pomoraca, ne samo na ovoj kompaniji tako da ako se na to baziraju to je dobro. Ukupno 2 mislim da imaju ustanove koje se bave medicinom za pomorce, srcanih bolesnika nakon covida ugrušaka lokanja i pušenja na brodu također dovoljno tako da bit ce to zatvoreni krug 🙃🙃💪
baš ste me dobro nasmijali…….hvala……imate li kakvu računicu ulaganja, vremena povrata ulaganja i eventualne zarade u promilima u odnosu na ukupan fin. rezultat atpl?……ili jednostavnije?…..koliko takva zarada kad ju bude u GODINU dana može pokriti DANA gubitna jedne supre pod pretpostaavom da plovi samo u blagom minusu od recimo 2000$ dnevno?……
Jadroagent d.d. predujam dividende od 5 eura.
Datum objave 2.1.2023.
Isplata 13.1.2023.
Ovo isto dioničari Atlantske žele a ne razbacivanje novaca firme na nekakvu medicinsku opremu.
Zapravo bi te dopunske djelatnosti donijele dodatnu dobit, tako da je to dobra stvar.
Privatno zdravstvo će svakim danom imati sve više posla a zarada je tu jako velika.
Ali da se vratimo na brodove i dionicu, očito je da imatelji dionica čekaju da prođe prvi kvartal pa da dođe do oporavka vozarina, zato ne žele prodavati sada po ovim cijenama.
Zato nema likvidnosti, a kupci sad ne žele kupovati iznad 50 EUR. Ali tko očekuje da će doći do značajnijeg rasta vozarina nakon 1.kvartala, morati će kupovati sada jer kasnije nitko neće dati ni iznad 60-70 EUR.
Kao što sam ranije komentirao, vani se trguje svaki dan prema BDI-u, mi smo čini se ipak malo zreliji po tom pitanju, ali je onda problem što nema likvidnosti.
Jer nelogično je prodavati sad jeftino samo zato što dnevni BDI padne, ako se očekuje da će kroz mjesec-dva vozarine opet biti više.
Ali oni tako rade iz dana u dan, pa barem trejderi mogu zarađivati dobro..
Ja sam veći poklonik ovoga kod nas jer je onakav način trgovanja sulud, odnosno ne znam koji su ti koji prodaju sada jeftino ako očekuju da će opet ubrzo doći do rasta vozarina i BDI-a (kupce naravno razumijem da kupuju jeftino, ali ove druge uistinu ne).
Veliko je pitanje što će točno biti kolega forumaš.
Primjetio sam da često bude baš suprotno od onoga
što većina predviđa, pa promatrajmo.
Da je ulaganje lako bogat bi bio svako.
Baltic Dry Index, koji mjeri troškove dostave robe diljem svijeta, pao je peti put zaredom u četvrtak, pavši oko 2,6% na najnižu razinu od skoro četiri mjeseca od 1146 bodova, usred slabije potražnje u svim segmentima plovila zbog slabe pomorske aktivnosti . Capesize indeks, koji prati terete željezne rude i ugljena od 150.000 tona, smanjio se za 0,8% na jednomjesečnu najnižu razinu od 1.504 boda; a panamax indeks, koji prati oko 60.000 do 70.000 tona tereta ugljena i žitarica, pao je za 3,3% na najnižu razinu od 5. rujna na 1332 boda. Istodobno je supramax indeks pao za 41 bod na 871 bod, najniže u više od dvije godine. “Nakon relativno neaktivnog božićnog razdoblja u smislu fiksiranja, godina počinje s padom stopa. Očekivanja za prvi dio nove godine prilično su niska, dok je opće raspoloženje prilično pozitivno za drugu polovicu godine, “, rekao je brodski posrednik Fearnleys u svojoj tjednoj bilješci.Dakle po njemu nece bit rapidnog dizanja BDI a vec ce se postupno dizat prema gore..zbog Kine koja se nece naglo otvorit..vec polako..