Vidi se i po izvješću JDPL da će izvješće za ATPL biti bolje nego što većina ovdje očekuje…neto zaradu iz poslovanja za ovu godinu očekujem iznad 200 mil.kn. nekih 30 do 40% više u odnosu na 2021.
Pitanje. Kako se racuna dividend yield? Sjela mi je dividenda i tek sada sam shvatio da je tih izglasanih 20 kn zapravo bruto dividenda, dakle prije oporezivanja. Do sada sam zivio u uvjerenju da je tih 20 kn neto dividenda. Nisam bas skupio puno dividenda u zivotu, obicno ih ne docekam u dionici 😁… zadnju koju sam dobio nije poatojao ovaj zakon o kapitalnoj dobiti.
.
U duhu izrecenoga, jel se ne bi dividend yield trebao racunati obzirom na neto dividendu? Tako onda yield nije 4,3%, vec cca 3,9%? Ovo racunam sa cijenom dionice od cca 450 kn, cijenom koja je bila u vrijeme izglasanja dividende.
BDI, BPI BSI..i dalje su u padu…a još idemo prema kraju godine pa dolazi mrtvilo zbog kineske nove godine… bit će “veselo”
Smiješni su ovi iz ATPL…sad se kod objave izvješća drže kao kalendara događanja pa će objaviti u ponedjeljak poslije 16 sati…kako im se samo da u zadnji čas pred praznik.
Možda su spojili vikend, pa u ponedjeljak ne rade 🙂
Možda sam trebao prije napisati…vidim da većina nije obratila pažnju na vrijednosna usklađenja pod br.6: 38. 431 186 kn s tim je kvartal preko 55 mil.kn dobiti…sveobuhvatna preko 85 mil.kn…knjigovodstvene igrice.
Izračun vrijednosti flote je baziran na svim dostupnim informacijama iz više relevantnih izvora uključujući sve specifičnosti flote.Vrijednost flote na dan30.09.2022.iznosi 215,33mil.USD,što daje NAV osnovne djelatnosti 102,53 USD podionici. Knjigovodstvena vrijednost imovine neosnovnih djelatnosti na dan 30.09.2022.iznosi 14,85mil. USD,što da je NAV od 9,12USD podionici
ili ti 844 kn po dionici
Nevjerojatno kako neki ne znaju čitati izvješća, pa prodaju na prvu??
Iskazali su vrijed.usklađ. od 40 mil.kn i zato je dobit za toliko umanjena, inače bi kvartalna dobit bila oko 55 mil., dakle čak 10 mil.kn veća nego prošle godine!
Prihodi također viši za 10%.
Isti takvi su izgleda prodavali i Jdpl nakon onako strašnog izvješća s dobiti čak u visini trenutne cijene dionice?!
To može biti samo na Zse!
Pa kad sad to shvate ulaziti će u ponedjeljak nazad ali dobrano iznad 400 kn!!
Što još reći na to??!!