Vozarine padaju zbog kine i rata, ako usa sutra potvrdi recesiju, brodari bi mogli gadno zaroniti.
Ps
To je problem ovdje zato je i bila rasprodaja danas.
Lp
Jer je opće poznato da Amerika radi najveći promet rasutih tereta.
Vozarine padaju zbog kine i rata, ako usa sutra potvrdi recesiju, brodari bi mogli gadno zaroniti.
Ps
To je problem ovdje zato je i bila rasprodaja danas.
Lp
Dobit je enormna, ali im je dugoročni dug i dalje ogroman. 688 milijuna kuna… Petljanje je oko dividende pa je petljanje isto s vraćanjem tog duga. Kako im ide, očekivao sam znatno veće smanjenje. Dug je valjda najgora stvar. To je ko da usporedim sebe i svog susjeda koji super zarađuje, kupi si skup auto, putuje, uživa.. a dug dva milijuna kuna ima. Ja ne uživam tako u životu pa usudim se reći da sam i dosadan. Ali gle..nemam nikakvog duga, imam oke prihode i dosta imovine. Dugoročno… kladio bih se na svoj financijski uspjeh, a ne susjedov. To jedino ako baš ima sreće da mu cijeli cjelcati život sve ide ko po loju pa da može vraćati taj dug.. a još kad je promjenjiva kamata, ajme ajme…
gledaj Yealdchaser dug kao dug bi sto se Atpla tice bio ogroman problem da im je imovina koja se trzi u Dolarima znatno manja nego sto je dug.Bila bi i problem kad bi cijene brodova polovnih krenule ultranaglo padati sto takodjer se nedesava i mislim da ce ce u narednih 6 mjeseci prodati jos dva broda radi kupnje novih
U prvih pola godine zaradili su 127 milijuna kuna odnosno 90 kuna po dionici, na godišnjoj razini to ispada 40% trenutne tržišne kapitalizacije, brutalno…
NMM na krilima rekordnih rezultata raste +16%, a ATPL +0,5%. Još malo fali da ATPL ne ode u minus.
Pa tko je tu lud?
DSX na 5,26$, a ATPL na 450kn
Nesrazmjer?
NMM na krilima rekordnih rezultata raste +16%, a ATPL +0,5%. Još malo fali da ATPL ne ode u minus.
Pa tko je tu lud?
ovdje su ulagači naučili što znači biti ošišan kad krene potop na burzama pa se ne zalijeću pred recesiju….
Za sada nema recesije u Europi
https://www.teletrader.com/euro-area-s-gdp-grows-0-7-in-q2/news/details/58340703?internal=1
Ovdje se često uspoređuje ATPL i DSX.
Dsx P/E JE 5,XX , a dividendni povrat 17-18%
Postavlja se pitanje kako i zašto je to tako na vrhunskom tržištu obzirom da se ovdje kao razlog trenutne cijene spominje domaća bara zvana Zse.
Brojke Atpl su trenutno nestvarne, to je jasno. Međutim zašto je onda divka tako bijedna? Zar bi firma propala da je npr divka duplo veća??