Dobar. Dobiti će biti ,dividende mislim ne.
Na tragu sam ovoga što kolega kaže.
Sry,
Sve 5…
U Q12022 ocekujem cca.50 mil kn dobiti…ispod 40 mil kn bila bi katastrofa…povise 55 mil kn milina…
Ma bit ce divka jer je vecinskom dionicaru iznimno bitna cijena dionice…morat ce je isplatit da sebi pocne vracat investiciju, da privuce institucionalce i zato jer ju svi ino brodari isplacuju i ako je neisplat mogli bi investitori napustit ATPL i krenut trazit srecu “preko bare”…a onda ce se to negativno odrazit i na cijenu dionice…osim toga, na kraju Q1 ce imat cca.200 mil kn kesa na racunu…pa di ce s tim parama nego podijelit dio nama😀😀😀
Bit ce bogovske dobiti i para i postena divka…cca 30kn per share
Ja ocekujem dobit za 1q-2022 preko 50 mil kn (prema mom izracunu oko 52 mil kn). Znamo da je sve u pomaku nekoliko mjeseci pa za ovaj prvi kvartal 2022. ne bi trebalo promatrati vozarine od pocetka ove godine. Iako su vozarine krajem prosle godine bile u padu, jos uvijek su bile visoke. Nadajmo se dobroj iskoristenosti flote. Dividenda bi mi dosla kao visnja na slag. 🙂
Nista ne prodajem, drzim i zeljno iscekujem FI za 1q/2022. 🙂
BCI 5 T/C routes 180000 11127 -1158 BPI 5 T/C routes 82500 27715 337 BSI 10 T/C routes 58328 27955 486 BHSI 7 T/C routes 38200 26056 -19 BDI Index 2115 -22
Vozarine su odlicne za brodove koje posjeduje Atpl, sukladno tome ocekujem izvjesce sa dobiti iznad 50 miljonceka. Dionica bi trebala cijenovno to popratit, divka bi je lansirala na razine preko 650. 2 dobra kvartala su vec tu samo strpljenje i opet ce rakete…
Prodali Ston za 19,5milja$ i jos ce ga eksploatirati do kraja godine… Uz to sto su narucili 2 nova u pravi trenutak ova vijest je zgoditak i pol…
Godinu dana pišemo da treba kupovati polovne supramaxe, handy, panamaxe.
I dogodi se potpuno suprotno, oni prodali supramax.
Definitivno treba smijeniti vodstvo firme.
Logican slijed jer kupuju novogradnju, a rekli su da nemaju namjeru siriti flotu.
Da ja sjsdim u upravi radila bih drugacije, ali mene nitko u upravu nije zvao. Niti nece.