Ino brodari su vam trenutno minimalno 30% iznad naših, ovo je bilo preveliko rušenje cijene s obzirom da su Panamaxi i dalje na ugovoru kao i kad je BDI bio na 5.500 bodova, a Supramax index već tjedan dana čak pomalo raste
Znate po koliko su trenutno futuresi za kejpove u Q1 i još padaju:
U j…. danas kejpovi u Kini padaju -20%
Didn’t see that coming…
@budfox
nema smisla govoriti onima koji ne žele slušati. Ekipa upravo skida dionice s aska kao da vozarine danas rastu.
Kad dođu današnji podaci o vozarinama i ako opet bude pad, jasno je kud će cijena dionice..a ekipa samo neka hvata padajuće noževe, brzo će im to prisjesti.
Opet ponavljamo:
Panamaxi su i dalje na ugovoru kao i kad je BDI bio na 5.500 bodova, a Supramax index već tjedan dana čak pomalo raste
ako ti je lakše, samo ti mantraj kako ovi veliki padovi nemaju veze s atpl….ali to te neće spasiti od minusa u portfelju…
čekamo današnje podatke o vozarinama….
Capeovi padaju jer su i bili porasli na astronomske razine, a potražnja za prijevozom tereta Panamax i Supramaxa je i dalje strašno visoka, zato se vozarine drže na ovim razinama sada.
Znam dragi kolega @avax, nema smisla više govoriti.
Upozoravam ih od ponedjeljka i do sada sam im
mogao spasiti 50 kn po dionici, a oni misle da navlačim.
Ekipa misli da vani sve raste, a ja izgubio 10 000$ na brodaru
koji je od vrha pao ravno 50% i dalje pada, a vozarine za Q3 su
mu bile skoro 40% bolje od ATPL i redovito isplaćuje dividendu.
Ne znam šta misliti dalje, ali bolje je ovo gledati sa strane, nego biti
unutra, jer minus samo raste.
obzirom na futurese rekao bih da nije upitno testiranje 300 kn nego hoće li to biti u petak ili u ponedjeljak,, a dno tko zna gdje će biti obzirom da tek predstoji kineska nova godina i gotovo pa zaustavljanje gospodarskih aktivnosti u kini na 15-20 dana
Atpl vam je najprije premalo porasla (trebala je biti preko 700), a sad je pak previše pala u odnosu na ino brodare, zato bi cijena trebala biti iznad 400 kao što je i DSX npr na 4,40
Znate po koliko su trenutno futuresi za kejpove u Q1 i još padaju:
Da, loše izgleda. Nadajmo se padovi vozarina ipak neće biti tako brutalni jer će inače zatući brodarske dionice na razine iz ožujka ove godine.