Prema svim prognozama pad vozarina je gotov i do kraja godine bi trebale opet porasti, te se tako zadržati sljedećih godinu-dvije.
Pri njima će ovdje godišnje dobit biti oko 200 mil.kn, što daje P/E od samo 2,5 što znači da je jako jeftino.
Ne znam tko je očekivao da će BDI ostati na 5.500 bodova, pa mu je nekih 3.000 bodova kao malo, ali to su vozarine na kojima brodari zarađuju jako puno.
05/11/2021
Capesize rates are up 1.8 to 27,199, panamax is down 3.3 percent to $ 26,305 while supramax rates are down 5.7 percent to 26,580.
Vidjet ćemo hoće li se danas potvrditi zaustavljanje pada vozarina. Ako se potvrdi, moglo bi doći do naglog odbijanca cijene ATPL.
vidit ćemo danas capeove..ako oni okrenu u zeleno onda će i ostali indeksi s dan-dva zakašnjenja u plus a onda kako je strmo padalo tako bi moglo strmo sada rasti . po meni se cijena vraća na 500 kn ovaj mjesec
Prodaja se počela povlačiti prema gore, da nije BDI danas u zelenome?
Jesu li izašli podaci? (ona stranica gdje sam pratio više mi ne radi).
to je i laicima jasno-ako vozarine počnu rasti rast će i ATPL, ako sentiment bude dobar moguće i preko 500 kn.čekamo podatke o vozarinama..
to je i laicima jasno-ako vozarine počnu rasti rast će i ATPL, ako sentiment bude dobar moguće i preko 500 kn.čekamo podatke o vozarinama..
The Baltic Exchange Dry Index rose 3.2% to 2,805 on Tuesday, its second straight session of gains, amid firmer demand for the larger capesize and panamax vessel segments.
https://tradingeconomics.com/commodity/baltic
izgleda da se trend na vozarinama vraća na kolosijek rasta . pad je počeo s capeovima koji su najjače padali, a sad s njime kreće oporavak. hoće li atpl povući do nedavnih vrhova 550-570 kn? ne bih se još kladio na to, ali 500 kunica djeluje dohvatljivo
izgleda da bi ovdje uskoro mogao jedan jači odbijanac … 😎
Bdi stao s padom i počeo rasti.
Na ovim razinama oko 3.000 bodova trebao bi se kretati u sljedećem razdoblju.
Mnogima izgleda nije jasno da će zarada na ovim razinama vozarina (koje bi trebale biti takve kroz sljedeće 2 godine i dalje) biti preko 200 mil.kn, ili oko 150 kn po dionici.
Dakle sad je samo pitanje koji omjer P/E staviti da bi se dobila realna cijena dionice.
Dakle, pri P/E 5 što je jeftino, dionica bi trebala biti nekih 750 kn.
P/E 7, što je također još uvijek jeftino, daje 1.000 kn.
Mnogi su se tu uhvatili toga kako je Bdi pao sa 5.500 bodova, ali svima je jasno da tamo nije mogao dugoročno ni ostati, jer bi tada zarade brodara bile astronomske, a ovako su sada ‘samo’ sjajne!
Dakle, smjer cijene dionica brodara u narednom razdoblju je vjerujem prilično jasan.
Sa svakim novim izvješćem bit će osmjeh sve veći!
Bdi +2%
Bci opet u plusu 5%, sad čekamo da krenu i Panamaxi i Supramaxi za njim…
Vjerojatno već sutra.