Duplo dno.
Prema mom izracunu njima su potrebne vozarine za panamaxe cca 15 000 u kontinuitetu 2 godine. Neka svatko sam zakljuci hoce li to biti.
Moguce da ih netko i dokapitalizira. Misljenja sam da bi to bilo najbolje.
Mislim da ce biti jos prilika za povoljni dokap. Ja sam strpljiva i cekam.
Čudi mene da je Bilbija tako baš falio,valjda ima neke indicije da će bdi index naglo porasti,inače,nije mi jasno zašto je tako agresivno ulazio u atpl,i to čak po cijeni od 700 kn,biće ga je korona iznenadila?Ako im je materijalna imovina fer vrednovana onda ova cijena i nije loša,aj budi pametan..Oni se jedino mogu izvući iz ove nezavidne situacije ako bdi naraste preko 3000 bodova i tako ostane najmanje godinu ili dvije,vidit ćemo za mjesec ili dva kad se otvore sve ekonomije hoće li bdi poletjeti,ako ne poleti morat će prodavati brodove..ili stanove..hmm
Tri broda su prodali pred Božić nekom američkom fondu. A uoči Nove Godine prodali su i garažu u postojećoj poslovnoj zgradi (Atlant centar) braći Slezak.
Stanova više nema za prodati.
Poslovnog prostora još ima nešto malo, te će navodno prodati/rentati i vlastiti poslovni prostor kojeg su koristili do prije dva mjeseca, jer su se sada preostali radnici preselili/grupirali u sjevernom dijelu tog prostora.
Gradilište novih stanova (Batala) je također navodno već prodano (braća Slezak).
Znači, po ovim informacijama sve su prodali da prežive ovu godinu i još im je ostalo 6 brodova sa skupim kamatama od 12% godišnje, a kada i to prodaju poslije samo mogu pjevati borbene. Istina je što se priča po gradu da nije dobro, a kriza je preduga i preteška. Ne pričam o ovoj korona krizi, već o brodarskoj krizi koja traje već cijelo desetljeće i nema joj kraja.
To je skočio samo Bci i on ide uvijek tako značajno gore-dolje.
Bpi se promijenio tek blago, tako da to nema prevelikog značaja za naše brodare.
Capeovi du uvertira. Znači, ogromna je potražnja za velikim brodovima. Nakon njih slijedi zna se koji tipovi brodova. Stvar redoslijeda. Pnmxi su već pomalo i krenuli. Za par dana očekujem vatromet.
Uđi pa ces i ti pozitivno pricat.
Brodarski sektor vec skoro pa ce godina dana da stagnira.
Samo vi cekajte. Razmislite koliko ste prilika na takav nacin razmisljanja propustili zadnjih 6mj. Bezbroj.
Jasno mi je da su vozarine dugo vremena niske, i da moraju biti vece neko duze vrijeme vece da bi brodari dosli sebi. Ali mi je jasno citajuci portale vanka da su velike potrebe i to rekordno velike za brodarima. I to za brodovima(rasuti teret) tipa sto posjeduje Atlanska.
Ova dionica sa daljnjim rastom vozarina dođe bez problema na 200.
A vozarine su tek u pravom smislu pocele rast. Ako ne vjerujete proguglajte brodarski portale vanka.
To je skočio samo Bci i on ide uvijek tako značajno gore-dolje.
Bpi se promijenio tek blago, tako da to nema prevelikog značaja za naše brodare.
Za naše brodare svjetsko tržište i dnevne ili tjedne oscilacije nemaju nikakvog utjecaja
Brodarski sektor vec skoro pa ce godina dana da stagnira.
Brodarski sektor stagnira već deset godina, od kada je davnih dana (2009 g) drastično pao.
Istina je da se periodičnim oscilacijama zna ponešto zaraditi ili izgubiti.