EN DE

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

S tim da racunam da bi cak i prvi kvartal mogao biti pozitivan jer ce Capeovi potegnuti s rudacom. Zadnji vrh je bio davno, zalihe u lukama se tope i do veljace ce morati krenuti restocking, nema majci.

Bolje jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

Panamax +0.29% to $11,527
Supramax 58k tons +0.67% to $11,198
Handysize +1.54% to $9,719

Sve pršti od pozitive na ovoj temi, a stvarnost je ipak drukčija od mašte. Brodovi su stari i sve ih je manje, pomorcima su smanjene plaće i osjećaju se kao robovi na brodovima, firma jedva preživljava i pitanje je koliko će još izdržati sa ovom upravom, ali najbitnije da je Baltic Dry Indeks porastao za 1% prošli tjedan, pa to stavite ovdje. Jučer je Indeks pao, ali ne vidim da je to netko stavio.

4.12. 2019.  397 kn

4.12.2020.  160 kn

Pravo je vrijeme za kupovinu polovnih Handysize i supramaxa, npr. Handy 33k dwt 2010., prošao ss i dd, ugrađen balast sistem, prodan za 6.5m$,i to na Atlantiku gdje su vozarine iznad 10. 000…

Takvih prilika ima već mjesecima.

.

lapad, 04.12.2020. u 15:05

Pravo je vrijeme za kupovinu polovnih Handysize i supramaxa, npr. Handy 33k dwt 2010., prošao ss i dd, ugrađen balast sistem, prodan za 6.5m$,i to na Atlantiku gdje su vozarine iznad 10. 000…

.

Upravo se navršilo 65 godina od osnivanja!

Nestala mala obalna plovidba, nestali teški tereti, a ni budućnost nije blistava.
Je li perpektiva u panamaxima, handyjima, supramaxima teško je reći.
Pola flote (12 brodova) će se vjerojatno prodati i zatvoriti kredite. A možda su već i prodani.

[i]Freedom' just another word for nothing left to lose[/i]

.

Bas dobro da si naceo ovu temu. I, sto ti to govori o realnoj vrijednosti flote atpl? Sto mislis, u kojem bi smjeru isla revalorizacija vrijednosti imovine? I kako bi to utjecalo na bilancu, pozitivno ili negativno?

Odokativno, rupa o kojoj govorim iznosi parsto mil kn. Pa slobodno racunajte book nakon te prilagodbe…

A vi tu spominjete neke nove kupovine brodova, a firma bila neki dan u blokadi.

palindrom, 05.12.2020. u 19:17

.

Bas dobro da si naceo ovu temu. I, sto ti to govori o realnoj vrijednosti flote atpl? Sto mislis, u kojem bi smjeru isla revalorizacija vrijednosti imovine? I kako bi to utjecalo na bilancu, pozitivno ili negativno?

Odokativno, rupa o kojoj govorim iznosi parsto mil kn. Pa slobodno racunajte book nakon te prilagodbe…

A vi tu spominjete neke nove kupovine brodova, a firma bila neki dan u blokadi.

od sto glasa, glasa cuti nije…

ajmo analiticari. koji je zakljucak? vrijedi li doista flota 1,2 mlrd Kuna kako tvrdi zadnje kvartalno izvjesce?

.

Tako je. Nebi se iznenadio da uskoro stigne i takva informacija.

Pan Ocean: Trade Volume Recovery to Be Visible from 2021

Pan Ocean: Trade Volume Recovery to Be Visible from 2021

Kolega Lapad ja sam pronasao npr i podatke o prodaji 2 slicna panamaxa kao sto ima Atpl po 18 milja dolara pojedinacno. Sve ovisi o stanju broda.Za 6 milja dobijete karampanu i to svatko zna.

Iako je taj podatak po meni promjenljiv i irelevantan.

Brodari su cudljiva roba. Gdje moze posao procvjetati i cijena odletjeti opet na 700kn. Isto tako moze posao i pasti zbog losih ugovora i jake konkurencije pa cijena pasti na 100kn. U svakom slucaju smatram cijenu 150kn dugorocno dobrom jer ima vise indikacija ali i razloga za rast vozarina.

migmig, 08.12.2020. u 19:29

Kolega Lapad ja sam pronasao npr i podatke o prodaji 2 slicna panamaxa kao sto ima Atpl po 18 milja dolara pojedinacno. Sve ovisi o stanju broda.Za 6 milja dobijete karampanu i to svatko zna.

Iako je taj podatak po meni promjenljiv i irelevantan.

Brodari su cudljiva roba. Gdje moze posao procvjetati i cijena odletjeti opet na 700kn. Isto tako moze posao i pasti zbog losih ugovora i jake konkurencije pa cijena pasti na 100kn. U svakom slucaju smatram cijenu 150kn dugorocno dobrom jer ima vise indikacija ali i razloga za rast vozarina.

18 mil za ATPL panamaxe tesko, jako tesko. 11-14 mil usd max.

pa fino racunajte po trenutnom tecaju od 6,2 Kn za USD. dodajte sve ostale brodove u floti i cisto me zanima kojom matematikom se dolazi do 1,2 mlrd kn vrijednosti. Iskreno, vjerujem da im je vrijednost u bilanci barem 40 mil $ precijenjena. cak da i kojim slucajem postignu vrijednost od tih 18 mil $, opet racunica ni blizu ne stima. Skinite to i stavite u odnos s dugom firme i koju cete realnu vrijednost firme dobiti? koja je k tome stalno u gubitku i nedavno bila  u blokadi…

New Report

Close