ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Baš sam pratio trgovanje i ne znam što bih rekao. Čini mi se da kupuje samo jedna osoba. Stavlja male naloge po 56,00 kn. Male, umjesto da stavi veliki i tako možda potjera cijenu prema gore. U svakom slučaju, pametan način kupovine, a i sama kupovina ove dionice je pametna. [emo_namigusa]

U svakom slučaju, treba biti strpljiv. 24.07 se bliži, tada ćemo svi biti pametniji. [emo_smijesak][emo_palacg]

Ja sam izgubio razine na kojima sa htio jos vise dokupiti prije ex daya, sada sam se pozicionirao za pad od 10%….samo meni je sumljivo da netko hoce velike tako kolicine kupiti zbog same dividende, ako kupuje ispocetka jer svi znamo kako se to sada oporezuje….

Meni se cini da je sada slupljanje pa onda istresanje….

samo meni je sumljivo da netko hoce velike tako kolicine kupiti zbog same dividende, ako kupuje ispocetka jer svi znamo kako se to sada oporezuje….

Poštovani,

koje su to promjene u načinu oporezivanja dividende?

Unaprijed hvala.

Ukoliko vam iznos dividende prelazi 12.000kn, država će vam uzeti 12% + prirez (ovisno o prebivalištu).
Ukoliko vam iznos dividende ne prelazi 12.000kn, država će vam svejedno uzeti 12% + prirez, ali će vam ih također i vratiti prilikom povrata poreza iduće kalendarske godine.

2.575 dionice ATLN daju približno oko 12.000 kn dividende. Dakle, ako imate više od 2.575 dionica – platit će te porez.

P.s. ja sam podebljao svoju poziciju u ATLN. Kupio sam maloprije 206 dionica s ASK-a. Kako sam dugoročno ovdje, ne vidim to kao neki veći trošak jer ionako mislim da će ovo u budućnosti vrijediti puno više![emo_palacg][emo_palacg]

Mislim da oni isplacuju zadrzanu dobit iz ranijih godina tako da nema poreza ovaj put, jer zakon o porezu na dividendu je donesen prosle godine, a retroaktivno vazenje zakona kako je zamislio Linic je ponistio Ustavni sud…

Od 4,66 kn koje se isplacuju kao dividenda, 1,01 kn je iz dobiti iz 2012. god. na koju ide porez od 12%, ostalo je iz zadrzane dobiti iz 2011. i 2010. god. na koju dividendu porez ne ide…

Od 4,66 kn koje se isplacuju kao dividenda, 1,01 kn je iz dobiti iz 2012. god. na koju ide porez od 12%, ostalo je iz zadrzane dobiti iz 2011. i 2010. god. na koju dividendu porez ne ide…

Da, u pravu ste kolega Plavac. Dakle, na 1,01kn će uzeti porez i prirez, ostatak dividende je oslobođen poreza. A, to je sasvim prihvatljivo. Neće se skoro ni osjetiti cca. 15 lipa (porez+prirez) na 4,66kn.[emo_smijesak]

sve ide svojim tokom do kraja godine smo na sto-ovo sada malo gori malo doli za nas dugoročne ništa ne znaći-moj prosjek ulaza je na neki 33kn ali ono najbolje tek dolazi-jel tako iresković[emo_namigusa]

tu uopce nema price, sa svime ova dionica vrijedi 100 kn i to je realna cijena

Lp

Da pratite malo trgovanje znali bi da su u 12 mj cijene najniže.

Ne znam baš da li smo do kraja godine na 100kn, ali dogodine vrlo izgledno.
Koji čimbenici bi mogli utjecati na takav rast:
1)kako su i najavili, rast prihoda ove godine 20-ak%,
2)kupnja trezora,
3)revizija Crobexa gdje ulaze dionice kojima se trgovalo više od 90% ukupnog broja trgovinskih dana u promatranom šestomjesečnom razdoblju. Ako ne u rujnu, moguće već u ožujku jer se dionicom sve češće trguje… a, ulaskom u Crobex bi je kupili i indeksni fondovi. [emo_palacg]

Samo moje mišljenje, ne znači da će se i ostvariti.[emo_smijesak]

da bas gledam naloge, ovo su sve nalozi od jedne osobe, kada ta osoba makne naloge opet smo na 55 kn,

jel ima ko kakvu ideju kakav nas scenario ceka?

New Report

Close