Ako se ne promijeni zakon, na račun će se čekati 90 sekundi

Naslovnica Forum Komentari članaka Ako se ne promijeni zakon, na račun će se čekati 90 sekundi

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Postavlja se zapravo pitanje što ministar financija i odgovorni namještenici ministarstva uopće znaju o praksi funkcioniranju gotovinskim sredstvima u RH.

Tko je radio simulaciju i sinhronizaciju modela fiskalizaciju svih obveznika fiskalizacije prije donošenja propisa?

On-line porezna konfirmacija svih računa gotovinskog prometa u RH od strane porezne uprave u realnom vremenu može biti ideja samo financijskih stručnjaka koji nikada nisu radili u stvarnosti blagajničko poslovanje.

iz ovog članka je i laiku poput mene sasvim jasno da su zakon radili ljudi koji pojma s pojmom nemaju o oblasti za koju su krojili zakon.

ima li ijedan potez koji je ova vlada u stanju napraviti a da ne izazove tešku destrukciju i ne pokaže potpunu nesposobnost i neznanje cijele ekipe?

Fakat će biti zanimljivo čekati račune na ama baš svakom prodajnom mjestu. Npr. plaćamo cestarinu i čekam 90 sekundi po automobilu. [emo_smijeh]

Hrvatski ekonomski preporod - reforma.forumhr.com, xreforma.wordpress.com

A šta ste očekivali u ovoj vukojebini, možda provedivi zakon ??

Tražim hitno posao sa radnim vremenom od 26 sekundi . Može i do sat vremena ali ne duže!!!Netreba plaća samo mirovinsko i socijalno.

DEMANTI ČLANKA

Ovo je tehnička specifikacija: LINK

Na stranici 6 piše:

bonovak, 23.12.2012. u 11:36
Maksimalno vrijeme (time-out) koje naplatni uređaj (ili informacijski sustav) obveznika treba čekati poruku odgovora s JIR-om od CIS-a određuje obveznik. Obveznik treba napraviti procjenu vremena uzimajući u obzir vrstu i dostupnost Internet veze koju koristi i poslovno prihvatljivo vrijeme za dobivanje odgovora. Kod procjene u obzir treba uzeti i maksimalno vrijeme od 2 sekunde u kojem CIS treba obraditi poruku zahtjeva i vratiti poruku odgovora (vrijeme od trenutka ulaska poruke zahtjeva u CIS do trenutka izlaska poruke odgovora iz CIS-a).

čak i:

bonovak, 23.12.2012. u 11:36
U slučaju da se prilikom obrade poruke zahtjeva dogodi greška (poruka neispravna po XML shemi, neispravan elektronički potpis i sl.) CIS vraća XML poruku odgovora koja sadrži opis greške. Obveznik je dužan ispraviti nepravilnosti u slanju poruke i poruku naknadno dostaviti. Proces u slučaju greške je prikazan slijednim dijagramom na slici 6.

Drugim riječima,

bonovak, 23.12.2012. u 11:36
Ako sustav porezne uprave ne uspije isprocesirati zahtijev nakon 2 sekunde onda trgovac ima pravo izdati obični račun odmah.

Na dalje (i ovaj dio je možda malo sulud), čak i ako je trgovac krivo implementirao sustav sa svoje strane, smije izdavati obične račune (ova stavka ima smisla samo ako se nakon nekoliko mjeseci ukine, vjerojatno je ovdje da bi se istitrali problemi u trgovačkom i serverskom softveru nakon ulaska u produkciju)

Za usporedbu, kartične kuće istu vrijednost definiraju na 30 sekundi, čini mi se da je članak potpuno fulao činjenice u ovom pogledu, o limitima na dnevni promet ne mogu komentirati, čini se da se ne spominju u tehničkom dijelu specifikacije,

ali sa obzirom na propust sa “90 sekundi čekanja na račun” i velikim naslovom na tu temu, svakako me zanima izvor te informacije.

New Report

Close