Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Agrokor – tvrtke, poslovanje, usporedba

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Šta taj ramo nije dao IPO za nas postoječe dioničare plus mirovinci plus svi građani. Skupio bi par mlrd.eura samo bi trajalo majesec-dva duže. To se moglo premostit da mirovinici daju NAŠU lovu pa im se vrati kad završi IPO. Pa da mi budemo vlasnici svega za šaku dinara.

noviulagac

Napisao sam da sam ja to tako mislio, operativno rade ok, ali eto ispalo je tako.
Koncern je opteretio firme jamstvima, u vise navrata, ali to se nije javno smatralo problematicnim zbog uljepsanih izvjesca koncerna, medijske omerte o problemima koncerna te nerada drzavnih sluzbi koje su to trebale na vrijeme zaustaviti.
Porezna za pocetak. Crna rupa od Kalkute. Totalna odurna kloaka drskih uhljeba, poslusnika, a tiranina prema malima.

Pazi, vlasnik obveznica je vlasnik duga, vjerovnik, potrazivac novca od firme kojoj si ti suvlasnik. Naravno da ima prava da se naplati koliko se god moze.
Drugi par opanaka su povlastene informacije, ali opet: policija, sud…

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Naravno da se ima pravo naplatiti.
Od Agrokora.

Ako pobijete jamstva, da.
I to u roku od vrlo brzo. Nekoliko mjeseci.
Inace zivot odradi svoje.
A sudovanje ovdje je uzas.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

@šefe11

1. Trejderi su preuzeli dionice Solidarnih jamaca, mali dioničari počeli popunjavati TOP 10
2. Uprave Solidarnih jamaca su protiv malih dioničara, znaju da su krivi za jamstva, pa igraju na Ramljaka
3. Vlada, Hanfa i Ramljak su protiv malih dioničara
4. Dobavljači su protiv malih dioničara, odgovora im jeftin Ledo, Jamnica…..
5. Udruga Agrokor puno priča malo djeluje, ali dionice Todexa im se tope iz ovih i onih razloga
6. Trgovački sud vjerojatno neće suditi po zakonu nego Jamstva ignorirati

Ostaje nam politički sud, odnosno Ustavni sud. Ne znam, znaju iznenaditi …….

Naravno da se ima pravo naplatiti.
Od Agrokora.

Ova jamstva nisu ovršna jer nema izričite izjave o ovršnosti?
Nisu ovršne isprave.
Tako piše u teretovnici na ZK ulošku.

@šefe11

1. Trejderi su preuzeli dionice Solidarnih jamaca, mali dioničari počeli popunjavati TOP 10
2. Uprave Solidarnih jamaca su protiv malih dioničara, znaju da su krivi za jamstva, pa igraju na Ramljaka
3. Vlada, Hanfa i Ramljak su protiv malih dioničara
4. Dobavljači su protiv malih dioničara, odgovora im jeftin Ledo, Jamnica…..
5. Udruga Agrokor puno priča malo djeluje, ali dionice Todexa im se tope iz ovih i onih razloga
6. Trgovački sud vjerojatno neće suditi po zakonu nego Jamstva ignorirati

Ostaje nam politički sud, odnosno Ustavni sud. Ne znam, znaju iznenaditi …….

Ok Grga, prodao si.
Koji je sada cilj pisanja?
I ti sada hoces biti dobricina i spasiti jadne naivcine da ne bacaju svoj novac? Ili?

Volio bi da me demantirate i nađem razlog da se vratim

Netko prodaje,ali istovremeno netko i kupuje.I prometi bi se trebali pojačati,početkom godine jer ovakvi padovi omogućuju i velike porezne odbitke za fizičke osobe.Nadam se da su prodavači koji su prodali
dionice to radili sa razlogom,tj radi ostvarenja poreznog gubitka da bi platili manji porez za 2017.Ako nisu pogriješili su,ali to je nadnica za strah.
Konkretan primjer je ZVZD.Od trenutka uvođenja poreza na dobit cijena
dionice se kreću u rasponu od 5000 kn do 35.One kupljene ranije a nalaze se u portfelju su porezno neutralne.Vlasnici koji imaju skupe dionice mogu prodajom ostvariti porezni gubitak.Problem je što
nikada ne možeš znati da li će administraror Ramljak izjaviti da će mali dioničari ipak dobiti nešto dobiti,a ZVZD je u režimu za bedake pa bi eventualnom prodajom ,kupnju trebalo napraviti dan kasnije da bi sačuvali isti broj dionica.Dakle,trebalo bi najprije kupiti barem količinu koju namjeravamo zadržati.U eventualnom budućem sudskom sporu i naknadi štete mislim da je bolje
imati što skuplji ulaz,šanse da će vam se sudac smilovaati su veće.I to treba uzeti u obzir.
S obzirom da je Todex visoko rizična pozicija mislim da se ne treba izlagati više od 3 do 5%.Kada su
dionice Todexa u padu nema problema jer dokupljujem da bi i dalje bio izložen 3%.
Pa kupiš JMNC na 1000,LEDO na 75,BELJE na 1,ZVZD na 35 ,a onda slijedi ubitačan odbijanac sa
dvjesto,tristo posto dobiti,a fundamentalno jednaki rizik pa moraš kratiti prije jer izloženost Todomoru postaje preko 10%.Logično da ako si discipliniran da nećeš ostvariti te enormne prinose,ali u ZVZD i možeš jer nema kontinuirane trgovine.Moraš čekati.Pokoji put blokirana imovina vrijedi više.

Uostalom smatram da jamstva treba poništiti a vinovnike utužiti s namjerom da im se omogući guljenje krompira i oduzme privatna imovina.

Pa zar je moguce da ce Ramljak ostetiti mirovince tek tako pa mirovici su ipak pod nadzorom vlade pa mi je to jedini adut da i mi mali cemo nesto usicariti.Pa zamisli da ne bude novca za mirovine pa to su socijalni nemiri.Nije bas mala imovina agrokora u mirovincima.

“spalato”
Ne Ramljak,on je samo administrator,nego vjerovnici i to većina ..66% glasača.
Mirovinci će u slućaju da ovakva nagodba prođe biti oštećeni cca 1 mlrd kn,što praktićno znaći cca 1000 kn po
vlasniku.Oni koji imaju veći saldo biti će više oštećeni.I to je direktna šteta.
Ali nepovjerenje malih dioničara u tržište kapitala,koje ne štiti njihova prava,,produbljenje nepovjerenje
mirovinaca u to tržište,bijeg investicijskih fondova iz investicija u hrvatske dionice,smanjenje potencijalnih
dokapitalizacija će imati dodatni negativni efekt na tržište kapitala i naravno lančani pad cijena dionica
što će imati dodatni negativan efekt i pad vrijednosti udjela u mirovinskim fondovima ili možda usporeni
rast imovine fondova.Direktna kratkoročna šteta po vlasniku je cca 1000 kn.Dugoročno to bi trebalo biti
višestruko više i značajno smanjiti buduće penzije iz II stupa.
Gdje je izlaz.Za početak se treba uključiti u udrugu malih dioničara i na taj način dati punu podršku gospodinu Miroslav Jeličić-Purku koji se hrabro zalaže za hrvatske interese.Ne treba imati dionice
Todomora za postati član udruge.Svi koji imaju i jednu dionicu izlistanu na ZSE,svi koji imaju drugi stup
ili možda treći stup,svi koji imaju policu životnog osiguranja,svi koji imaju sredstva u bilo kojem otvorenom ili zatvorenom fondu su direktno zainteresirani da udruga malih dioničara uspije jer njihova imovina će biti veća.Rijetki su oni koje ovakva predložena nagodba ne tuče po džepu.
Udruga dioničara će imati veći legimitet ako ima više članova.

Uostalom smatram da jamstva treba poništiti a vinovnke tih ugovora o jamstvima tužiti i omogućiti im guljenje krompira i oduzeti privatnu imovinu.

@ Sava ili bisakov može pitanje
Hipotetsko pitanje Udruga dionicara dobije spor i opozove jamstva . … sud odredi nekakvu odštetu ili bilo što slično… Da li pravo na odštetu imaju svi dioničari ili samo oni u udruzi koji su tužili Odnosno da li oni dioničari koji nisu u udruzi imaju pravo na odštetu ili sami moraju pokrenuti spor novi pred sudom.

moje poruke nisu poziv na kupnju, prodaju dionica niti savjet za ulaganje - za takve stvari imate vlastitu glavu SVE VAS BUM TUŽIL !

New Report

Close