10 stvari koje trebate napraviti dok ste nezaposleni

Naslovnica Forum Komentari članaka 10 stvari koje trebate napraviti dok ste nezaposleni

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

stvarno korisni savjeti za prosječnog hrvatskog radnika.

Autor teksta je zaboravio napomenuti da se izreka “bolje džabe ležat nego džabe radit” nalazi u glavama mnogih poslodavaca koji neće biti impresionirani vašim volontiranjem te će na vas gledati kao nekog ko ne cijeni svoj rad.

Naravno,ne tvrdim da su svi poslodavci takvi ali nemojte ljudima pružat savjete koji se ne odnose na hrvatsko tržište, radije napravite istraživanje ponašanja i razmišljana hrvatskih poslodavaca pa onda izvucite zaključke.

Zvonkac, dobro primijećeno ovo su prave Amerikanijade. Pa bi naši, da im volontiraš i kako i mbob primjećuje da mogu besplatno s tobom pod obrisat i onda te ispljunit. Da a naročito kod nas “…traže ljude s karakterom i integritetom”…rejtinga AA /analnog alpiniste ;))). Svatko s integritetom i karakterom ne može kod našeg privatnika više od par mjeseci i to je iskusila većina naših radnika u privatnom sektoru. Oni koji su progutali govno, odrekli se karaktera i integriteta su opstali, ostali su zadržali ovo dvoje i otišli. Delegiranje posla, samostalnost u odlučivanju, konstruktivna kritika prema gore i dolje i prijedlozi za unapređivanje posla koji zahtijevaju i lipu ulaganja su apsolutno zabranjene ne samo pojave već i pojmovi. Podijelite ideju…koju će vam rado ukrasti bez hvala i naravno da vas neće primiti. A jedva čekam podijeliti s poznanicima, frendicama i frendovima koji su zajašili na pozicije kako sam jadna i OPET ostala bez posla (na LinkedInu, FB, po svim banderama u selu i okolo). Pokušaj osamostaljivanja je dobar savjet ako imaš nešto vule i puuuno sreće a ideja ne zanima one veće. Ako ti ne uspije, novi potencijalni poslodavci će te gledati s podsmjehom i žaljenjem kao luzera a ako te prime garantirana ti je crkavica “trebaš biti sretna što smo ti dali KRUH U RUKE!!! Znaš, vidjela si da ti to samoj ne bu zišlo…Zainteresirati poslodavca ključnim riječima u životopisu u HR :)))

New Report

Close