Stručnjak za ulaganja otkriva: Ovo je trenutno najbolji oblik investiranja u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 03. veljača 2023. u 07:21
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Preporučuje ulaganja u dionice velikih tehnoloških divova.

Isplati li se ušteđevinu čuvati na računu ili je ulagati? Ako je uložiti, u što točno? Ta je pitanja N1 postavo Milanu Horvatu, glavnom direktoru tvrtke FIMA plus i stručnjaku za ulaganja.

Danas je definitivno najbolji oblik štednje investiranje u dionice i to, po meni, tehnološke, koje se opet vraćaju. Upravo na izlascima iz krize, što se dogodilo i u onoj krizi poslije covida, kad su tehnološke dionice eksplodirale, to se upravo događa i ovih proteklih mjesec dana, iako se sve zapravo počelo događati u devetom mjesecu prošle godine, kad se taj trend počeo mijenjati i s padom inflacije dolazi i pad kamatnih stopa. Jednostavno, američke kompanije nisu iskazale neke velike gubitke u poslovanju, možda nešto malo stagnacije, ali ništa značajno. Tržište rada im je stabilno i čvrsto, prema tome oni imaju sve uvjete da gospodarstvo i dalje čvrsto i stabilno napreduje i da investicije u dionice najboljih kompanija budu apsolutno najisplativije ulaganje”, rekao je Horvat.

Preporučuje, tako, ulaganja u dionice velikih tehnoloških divova, poput Applea, Microsofta, Tesle, Googlea, ali i u Hrvatskoj, ističe, ima tvrtki u koje vrijedi uložiti.

“U Hrvatskoj mogu preporučiti Span kao dionicu, ima nekih još koje to dobro prate, kao Končar. I u Hrvatskoj ima nekoliko sjajnih, a tako i u Sloveniji. To su tržišta u našoj blizini, ljudi poznaju te kompanije i znaju o čemu se radi, tako da mogu kvalitetno ulagati”, rekao je za N1.

Podsjeća, ipak, da treba biti strpljiv i da nema zarade preko noći. “Totalna je zabluda očekivati zaradu preko noći. Nigdje ne zarađujete novac preko noći, osim u kockarnici ili u kriminalu”, rekao je.

Komentirajte prvi

New Report

Close