Navala na Obrtničku komoru zbog fiksne cijene struje do 2024.

Autor: Suzana Varošanec , 05. rujan 2022. u 07:07
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Kako se u Komori doznaje, navedeni projekt i danas je atraktivan jer im se javljaju novi obrtnici koji dosad nisu koristili pogodnost.

Unatoč energetskoj krizi i dalje se više obrta otvara nego što se zatvara – trenutno ih posluje više od 100.000, pa u Hrvatskoj obrtničkoj komori još navode i da raste broj zaposlenih. U bitno povoljnijem položaju, barem što se struje tiče, trenutno se nalaze oni koji su brzo reagirali na upozorenja Komore, tako da je dio obrtnika kroz projekt HOK Obrtnik plus još početkom godine, sklopio dvogodišnje fiksne ugovore za cijenu električne energije s Komorinim partnerom u ovom projektu HEP – Opskrbom.

Kako se u Komori doznaje, navedeni projekt i danas je atraktivan jer im se javljaju novi obrtnici koji dosad nisu koristili pogodnost. Javljaju se čak i vlasnici tvrtki zainteresirani za učlanjenje u Komoru. Članice HOK-a sklapaju ugovor na dvije godine i HEP – Opskrba jamči ugovorenu cijenu, bez obzira na tržišna kretanja i očekivani rast cijena tijekom tog razdoblja.

Usto, u Komori podsjećaju i da su uputili prijedlog za proširenje mjera potpore obrtništvu nadležnom Ministarstvu gospodarstva. Riječ je o prijedlozima za subvencioniranje najmanje 60% cijene električne energije te prijelazu obrtnika u kategoriju potrošača energenta za kućanstava, ali i da je u veljači prihvaćen njihov prijedlog u obliku vaučera za subvencioniranje dijela krajnje cijene plina za mikro, male i srednje poduzetnike.

Komentirajte prvi

New Report

Close