Za ovaj tip smještaja njemački turisti spremni su platiti više

Autor: Poslovni.hr , 26. lipanj 2021. u 13:50
FOTO: REUTERS/Enrique Calvo

Primjetan je i još jedan fenomen: kako javni servis ARD javlja, Nijemci su spremni ove godine dublje gurnuti ruku u džep i potrošiti više na dugo očekivani odmor.

S početkom sezone ljetnih praznika u njemačkim saveznim pokrajinama, počela su bukiranja odmora. I dok su, kako je to priopćila DRV, krovna udruga njemačke turističke privrede, još na proljeće Nijemci uglavnom dugoročno bukirali za kraj ove i za sljedeću godinu, sada je, kada se više-manje zna kakvi su uvjeti putovanja ovog ljeta, odjednom porastao broj bukiranja za glavnu ljetnu sezonu, piše DW.

Popularno Sredozemlje i auto destinacije

Među najomiljenija odredišta spadaju Mallorca i grčki otoci koji su prvi ukinuli ograničenja za turiste. To ide tako daleko da su letovi i paušalni aranžmani već sada osjetno poskupjeli za neka odredišta, poput Mallorce. Posebno su porasle narudžbe za istočno Sredozemlje, u što spada turska rivijera.

No potražnja je porasla i za Egipat i Portugal, a posebice za ona odredišta do kojih se može stići automobilom poput Hrvatske i Austrije. Od ovog trenda, koji je ove godine pojačan pandemijom, profitira i Švicarska, ali i poljska baltička obala i, naravno, ljetovališta na Sjevernom i Baltičkom moru, kao i na jugu Njemačke.

Krenula je i potražnja za dalekim turističkim ciljevima poput Dominikanske Republike ili Maldiva, iako, kako kažu u DRV-u, ljeto nije glavna sezona za ova odredišta.

Porasle cijene

Primjetan je i još jedan fenomen: kako javni servis ARD javlja, Nijemci su spremni ove godine dublje gurnuti ruku u džep i potrošiti više na dugo očekivani odmor. Tako raste potražnja za luksuznijim smještajem, na odmoru se ostaje dulje od predviđenog i ne gleda se više na svaki cent pri bukiranju nekih ekstra servisa.

I to kod cijena koje su ionako više nego u običnim sezonama. Kao razlog se navodi činjenica da su mnogi hoteli i ove godine ostali zatvoreni, što dugotrajno, što privremeno zbog financijskih poteškoća ili nedostatka radne snage. Na Mallorci su samo 63 hotela ponovo otvorila svoja vrata, što naravno poskupljuje ponudu.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Pišete neprovjerene gluposti. Interes njemaca ali i talijana za hrvatsku je u sve vecem padu, no i i teres Ceha i Poljaka također. Njemac ce za iste iste novce ici rađe u puno uređeniju i sređeniju Španjolsku, Francusku, Portugal. A Čeh ili Poljak za iste novce ili jaftinije avionom u Egipat, Tunis Ili Tursku. Ono sto su se godinamq ismijavali Česi da škodama dolaze sa paštetama se sad obiju u glavu. Jer za iste novce ide tamo gdje dobije vise.  A sto se pravih imocnih njemaca tice njima smo mi hrvati primitivci i divljaci koji su devastirali obalu i preapartmanizirali jadran…

New Report

Close