Veliko otkriće: AstraZeneca u Italiji skriva 29 milijuna doza, evo kome su namijenjene

Autor: Poslovni.hr , 24. ožujak 2021. u 12:53
Foto: Reuters

DPA je otkrio i to da je riječ o cjepivima koje je AstraZeneca proizvela na teritoriju EU-a, u tvornici u Nizozemskoj.

Talijanski dnevnik La Stampa objavio je da farmaceutska kompanija AstraZeneca skladišti 29 milijuna cjepiva kako bi ga izvezla u Veliku Britaniju.

Za vijest iz Italije DPA je posebno tražio potvrdu od nadležnih europskih vlasti iz Bruxellesa, te ih je, kako navodi, i dobio. La Stampa navodi da su milijuna cjepiva otkriveni u skladištu kod gradića Anagni u regiji Lazio u središnjoj Italiji kao i to da je sadržaj skladišta otkriven nakon što je Europska komisija pokrenula istragu.

Der Spiegel potvrdu vijesti od DPA kontekstualizira time što je prije samo nekoliko dana AstraZeneca još jednom korigirala količine cjepiva koje namjerava isporučiti u EU tako što je smanjila broj cjepiva koje namjerava isporučiti.

DPA je otkrio i to da je riječ o cjepivima koje je AstraZeneca proizvela na teritoriju EU-a, u tvornici u Nizozemskoj. Stanje s isporukom ovog cjepiva u EU je inače takvoj da je umjesto dogovorenih 220 milijuna doza, farmaceutska kompanija rekla Bruxellesu da će do kraja ove godine biti u stanju isporučiti samo 100 milijuna doza.

Komentirajte prvi

New Report

Close