Veliki njemački proizvođač zatvara svoju poznatu tvornicu: Loše vijesti za 1050 radnika

Autor: Poslovni.hr , 17. studeni 2023. u 07:57
foto: pixabay

Tržišni izgledi značajno su se pogoršali, plus povećanje jeftinog uvoza iz Azije.

Loše vijesti za zaposlenike poznatog proizvođača guma za automobile, bicikle i motorkotače Goodyeara u Fuldi: tvornica bi trebala biti zatvorena krajem 2025. Iz tvrtke su potvrdili tu vijest.

U ljeto je Goodyear objavio da želi otpustiti 500 radnika u tvornici Fulda. Protiv toga su prosjedovale stotine ljudi. Sada se postrojenje potpuno zatvara. “Ovo je teška, ali nužna odluka”, rekao je Goodyear u priopćenju za javnost.

Ukidanje radnih mjesta u tvornici Fürstenwalde

Uz zatvaranje tvornice u Fuldi, Goodyear također planira zaustaviti proizvodnju guma u tvornici Fürstenwalde do 2027. Budući da se radi o mješovitoj operaciji, tvornica se neće potpuno zatvoriti. Ondje bi, prema riječima čelnika iz Goodyeara, bilo ukinuto oko 700 radnih mjesta, piše Fenix.de.

Glasnogovornik tvrtke: “Teški ekonomski uvjeti doveli su do odluke”

Goodyear kao jedan od razloga za zatvaranje tvornice navodi i dalje teške gospodarske uvjete. Tržišni izgledi značajno su se pogoršali, plus povećanje jeftinog uvoza iz Azije. To rezultira padom potražnje – proizvodni kapaciteti se ne mogu iskoristiti i stoga se moraju smanjiti, rekao je glasnogovornik tvrtke.

Komentirajte prvi

New Report

Close