Upozorenje za putovanje u Hrvatsku izazvalo gnjev na austrijskoj televiziji

Autor: Poslovni.hr , 18. kolovoz 2020. u 11:21
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

O stupnju sigurnosne strogoće slikovito govori i podatak da je urednik kulture u pokrajinskom studiju ORF-a u Vorarlbergu ušao u studio u tzv. „zatvorenoj zoni“ da nešto uzme, a nije se prethodno prijavio i najavio, zbog čega je bez puno priče otpušten.

Kako pišu austrijski mediji upozorenje o (ne)putovanju u Hrvatsku zbog opasnosti od zaraze koronavirusom izazvalo je ogroman gnjev i ljutnju zaposlenika austrijskog radija i televizije ORF. Razlog je nalog šefa sigurnosti ORF-a Piusa Strobla da svi oni koji su bili na odmoru u Hrvatskoj i vratili su se u Austriju ne smiju doći na posao nego moraju raditi od kuće tj. iz Home Officea, piše Večernji list.

Od početka pandemije šef sigurnosti Strobl je od ORF-a napravio za koronavirus neprobojnu utvrdu i uveo strogi anti-korona režim, pa su voditelji, urednici i svo tehničko i drugo osoblje stalno bili podvrgnuti mjerenju tjelesne temperature i radu u posebno izoliranim zonama, a sve uz podršku glavnog direktora ORF-a Alexandera Wrabeza. O stupnju sigurnosne strogoće slikovito govori i podatak da je urednik kulture u pokrajinskom studiju ORF-a u Vorarlbergu ušao u studio u tzv. „zatvorenoj zoni“ da nešto uzme, a nije se prethodno prijavio i najavio, zbog čega je bez puno priče otpušten.

Komentirajte prvi

New Report

Close