Ulaganje od 150 milijuna eura: Ukrajinci grade luksuzni hotel, bit će otvoreno do 1.200 radnih mjesta

Autor: Poslovni.hr , 18. kolovoz 2020. u 07:39
Foto: Shutterstock

Prema projektu, koji je odobrio gradski arhitekt, hotel će imati oko 300 smještajnih jedinica.

Ukrajinsko-crnogorska kompanija Liko Soho Group planira u studenome početi gradnju luksuznog hotela s pet zvjezdica u Baru, najavio je Igor Lisov, predsjednik kompanije, dodajući da je riječ o ulaganju vrijednom 150 milijuna eura.

Lisov je objasnio da projekt obuhvaća izgradnju hotela s pet zvjezdica i apartmanskog dijela s pratećom infrastrukturom, koji će se nalaziti na prvim katovima kompleksa.

Prema projektu, koji je odobrio gradski arhitekt, hotel će imati oko 300 smještajnih jedinica, pet restorana, caffe bar, spa centar, igraonicu, kasino i retail zonu. Lisov očekuje da će po završetku projekta, na ukupnoj površini od 120.000 kvadrata, biti otvoreno između 1000 i 1200 radnih mjesta.

“Svi uvjeti za početak investicije, među kojima je i isplata cijene zemljišta od oko 4 milijuna eura, ispunjeni su, što nam omogućava daljnji rad”, rekao je Lisov.

On je već 30 godina na čelu kompanije koja je u Ukrajini realizirale niz projekata, kao što su izgradnja škola, vrtića, medicinskih i sportskih ustanova.

“Do sada smo izgradili više od milijuna četvornih metara stambenog prostora i osigurali punu infrastrukturu. Pažljivo smo birali mjesto na kojem ćemo primijeniti naše bogato građevinsko iskustvo. Takvo mjesto smo našli u Baru”, rekao je Lisov. On je s predstavnicima Općine Bar razgovarao i o javno-privatnom partnerstvu, pa je tako u planu i ulaganje u sportsku infrastrukturu, za početak kroz izgradnju bazena.

Osim tog kompleksa, planira se i gradnja vodenog parka, gdje će se nalaziti sportske baze za razne vrste vodenih sportova. Lisov očekuje da će realizacija tog projekta učiniti Bar ekonomski privlačnijim gradom.

Komentirajte prvi

New Report

Close