U velikoj europskoj zemlji nedavno popustili mjere, sada imaju rast: Obrat u trendu je činjenica

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. veljača 2021. u 13:17
FOTO: Reuters

Ministar je odmah u ponedjeljak osudio ponašanje dijela turista jer nisu nosili maske i oglušili su se na upute o držanju fizičke distance te su neki plesali, pili i u nekim se slučajevima potukli.

Pandemija covida-19 u Poljskoj je ponovo u uzlaznoj putanji, što je vrlo zabrinjavajući razvoj događaja nakon što se broj novozaraženih uslijed drugog vala pandemije stabilizirao, izjavio je u utorak ministar zdravstva Adam Niedzielski.

“Obrat u trendu je činjenica. Ponovo imamo pozitivan trend za sedmodnevno razdoblje, prvi put od sredine studenoga”, napisao je  Niedzielski na Twitteru.

Poljska je u utorak zabilježila 5178 novozaraženih i 196 smrtnih slučajeva.

Poljska je nedavno popustila neke od restrikcijskih mjera protiv covida-19, pa je tako u petak otvorila i skijališta te dopustila kinima, kazalištima i hotelima da rade do 50 posto kapaciteta.

Ministar je odmah u ponedjeljak osudio ponašanje dijela turista jer nisu nosili maske i oglušili su se na upute o držanju fizičke distance te su neki plesali, pili i u nekim se slučajevima potukli na ulicama skijališta Zakopane.

“Ne bih htio da Zakopane postane ishodište trećeg vala pandemije u Poljskoj”, rekao je Niedzilski.

Ublažene restriktivne mjere uvedene u petak bit će na snazi do 26. veljače.

Poljska odluka o ublažavanju mjera suprotna je onomu što se primjenjuje drugdje u Europi, posebno u susjednoj Njemačkoj, koja je zatvorila granice prema Češkoj i austrijskom Tirolu, nastojeći suzbiti širenje zaraznijih varijanti koronavirusa.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close