U Sloveniji novi rekord u broju dnevnih zaraza, svaki treći testirani je pozitivan

Autor: Poslovni.hr , 28. listopad 2020. u 10:56
FOTO: REUTERS/Borut Zivulovic

U Sloveniji najmanje do kraja ovog tjedna ostaju na snazi mjere “zatvaranja” u općinske granice te policijski sat od 21 do 9 sati ujutro.

U Sloveniji je u zadnja 24 sata, po zasad neslužbenim podacima, zabilježen novi rekordan broj od 2605 zaraza koronavirusom, a pozitivan je svaki treći od testirane populacije.

Testirano je 7471 osoba, te potvrđeno 2605 novozaraženih, a udio pozitivnih testova je do sada najviši – 34,87 posto, javljaju vodeći slovenski mediji.

Riječ je o još uvijek neslužbenom podatku, no član vladinog stručnog tima za Covid-19 Aleš Rozman sinoć je nešto poslije 22 sata za Slovensku televiziju kazao da je već potvrđeno više od 2200 novih dnevnih zaraza, te da rezultat još nije konačan jer se testovi broje do ponoći.

“Kad se rezultati dopune, moći ćemo računati i s većim brojem. Ništa ne govori da bi broj novih zaraza mogao padati. Nadamo se da će se brojke početi smirivati krajem tjedna, kad počnu djelovati zadnje propisane mjere”, kazao je Rozman, ravnatelj jedne od covid bolnica i član vladina stručnog tima.

Potpuni službeni podaci o broju zaraženih i stanju u bolnicama vlada će objaviti tijekom dana.

U Sloveniji najmanje do kraja ovog tjedna ostaju na snazi mjere “zatvaranja” u općinske granice te policijski sat od 21 do 9 sati ujutro, a najavljeno je da će vlada eventualne daljnje mjere za suzbijanje epidemije ponovo razmatrati krajem tjedna.

Komentirajte prvi

New Report

Close