U ovom slučaju platit ćete kaznu ako pozovete policiju na uviđaj prometne nesreće

Autor: Poslovni.hr , 30. srpanj 2020. u 11:39
Foto: Marko Dimić / Pixsell

Ozbiljni prometni prekršaji (vozite li 40 km/h više od ograničenja brzine) i koštaju Švicarskoj. Kazna je oko 9300 eura.

U Italiji su rigoroze kazne za one koji piju alkohol i voze, odnosno one koji imaju više od 1.5 promila, pišu Automobili.hr.

Kazne idu i do 6000 eura, a ovisno o težini prekršaja vozačima može biti oduzet automobil i prodan na aukciji (ako je vozač i vlasnik automobila).

Ako u Austriji pozovete policiju na uviđaj prometne nesreće, a mogli ste podatke razmijeniti sami, platit ćete kaznu od 36 eura. Ta se kazna zove “taksa plavog svjetla”.

Ozbiljni prometni prekršaji (vozite li 40 km/h više od ograničenja brzine) i koštaju Švicarskoj. Kazna je oko 9300 eura.

Za neki oblik cestovnog ludila (samo ga tako možemo nazvati), jurnjavu, divljanje, bijeg policiji platit ćete zatvorskom kaznom od najmanje godinu dana i zapljenom vozila. Nikomu se ne oprašta.

Španjolska ima slične propise kao i mi – platite li kaznu u roku 20 dana dobit ćete 50 posto popusta. U Španjolskoj su obavezna i dva sigurnosna trokuta u automobilu.

Komentirajte prvi

New Report

Close