U Beču za prometni prekršaj kazna čak 365 eura, a u Zagrebu samo 30

Autor: Poslovni.hr , 13. rujan 2023. u 10:16
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Tvrtka koja upravlja javnim gradskim prijevozom u Beču može tražiti od nemarnih vozača nadoknadu za druge troškove koji proizlaze iz blokiranja prijevoza.

Vozači u Beču suočit će se s visokim kaznama ako parkiraju svoje automobile tako da blokiraju javni prijevoz od 15. rujna. Grad Beč je odlučio poduzeti drastične mjere kako bi se suprotstavio nepropisnom parkiranju, povećavajući administrativnu kaznu na čak 365 eura. Ovaj iznos ima simboličan značaj jer odražava broj dana u godini te je jednako cijeni godišnje karte za javni prijevoz u Beču. Osim toga, ova kazna može rasti ako je potrebna intervencija vatrogasaca ili vučne službe, piše Večernji list.

Dodatno, tvrtka koja upravlja javnim gradskim prijevozom u Beču može tražiti od nemarnih vozača nadoknadu za druge troškove koji proizlaze iz blokiranja prijevoza.

U usporedbi s kaznom od 30 eura koja se primjenjuje u Hrvatskoj za isti prekršaj, ova kazna u Beču značajno je viša. Dosadašnja kazna od 128 eura nije se pokazala dovoljno učinkovitom jer su tramvaji bili blokirani čak 1535 puta prošle godine, što znači da se takvi incidenti događaju prosječno četiri puta dnevno. Osim što ovo utječe na vozače tramvaja, i putnici autobusa suočavaju se s problemima jer su vozači automobila prošle godine parkirali na stajalištima autobusa čak 787 puta. Ovi zastoji mogu ozbiljno ometati vozače i putnike, uzrokujući značajna kašnjenja na poslu ili u školi.

Komentirajte prvi

New Report

Close