‘Prestanite prikazivati videozapise u visokoj razlučivosti kako bi spriječili slom Interneta’

Autor: Majda Mikulandra , 19. ožujak 2020. u 14:40
FOTO: GettyImages

U Netflix-u kažu da su već prilagodili kvalitetu struje dostupnom mrežnom kapacitetu i koristi posebnu mrežu isporuke koja knjižnicu drži bliže korisnicima kao način trošenja manje propusne širine.

Europska unija pozvala je Netflix i druge streaming platforme da prestanu prikazivati videozapise u visokoj razlučivosti kako bi spriječili slom Interneta, s obzirom na to da se zbog pandemije koronavirusa internetski promet drastično povećao.

U mnogim zemljama koje su donijele drastične mjere ako bi se zaustavilo širenje virusa, stotine milijuna rade od kuće, a još je više djece koja nisu u školi, pa su dužnosnici EU-a zabrinuti zbog velikih naprezanja u propusnosti Interneta.

Razgovori s Netflixom

Europski povjerenik Thierry Breton, odgovoran za unutarnje tržište EU-a koji obuhvaća više od 450 milijuna ljudi, napisao je u srijedu navečer kako je razgovarao s izvršnim direktorom Netflixa (NFLX) Reedom Hastingsom. Breton je ljude i tvrtke pozvao na “SwitchtoStandard definiciju kada HD nije potreban” kako bi se svima osigurao pristup internetu.

Glasnogovornik Netflixa rekao je za CNN Business da će Hastings i Breton danas ponovno razgovarati.

– Povjerenik Breton s pravom ističe važnost osiguravanja da Internet i dalje nastavi nesmetano funkcionirati u ovo kritično vrijeme, rekao je glasnogovornik Netflixa i dodao kako su dugi niz godina usmjereni na učinkovitost, odnosno optimizaciju mreže, uključujući besplatno pružanje usluge otvorenog pristupa telekomunikacijskim kompanijama.

U Netflix-u kažu da su već prilagodili kvalitetu struje dostupnom mrežnom kapacitetu i koristi posebnu mrežu isporuke koja knjižnicu drži bliže korisnicima kao način trošenja manje propusne širine.

Facebook: Posljedice pandemije iskušavaju i naše krajnje granice

Facebook (FB) je u srijedu priznao da posljedice pandemije iskušavaju i njihove krajnje granice. U razgovoru s novinarima, izvršni direktor Mark Zuckerberg rekao je da se Facebookove usluge suočavaju s velikim skokovima upotrebe jer koronavirus prisiljava milijune širom svijeta da ostanu kod kuće. Virus je toliko povećao potražnju, da je ona sad “daleko iznad” glavne godišnje potrošnje koja se obično vidi u novogodišnjoj noći., a glasovni i videopozivi, posebno na WhatsApp-u i Facebook Messengeru, više su nego dvostruko uobičajeni.

Komentirajte prvi

New Report

Close