Od sutra ponovo oštrije mjere: Svaki četvrti test im je pozitivan

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. rujan 2021. u 13:39
Foto: Reuters

Tako će i za ulazak u trgovačke centre trebati COVID potvrde, a također i za javni prijevoz, osim za srednjoškolce i osnovnoškolce.

S 5665 testova u zadnja 24 sata potvrđene su 1393 nove zaraze, uz troje preminulih, objavio je nacionalni Institut za javno zdravlje (NIJZ) u utorak. 14-dnevna incidencija povećala se na 505 slučajeva, što je jedan od kriterija za ulazak u “tamnocrvenu” epidemiološku zonu Europskog centra za kontrolu bolesti (ECDC).

Na COVID odjelima bolnica trenutno je 333 oboljelih, od čega 76 na intenzivnim odjelima, a u zadnja 24 sata primljeno je 45 novih pacijenata, dok ih je 21 otpušten na kućno liječenje. Odlukom vlade, od srijede će zaposleni u javnim ustanovama i u poduzećima, kao i njihove stranke, trebati potvrde da su cijepljeni, preboljeli COVID ili da su negativni na testu na koronavirus, uz neke izuzetke.

Tako će i za ulazak u trgovačke centre trebati COVID potvrde, a također i za javni prijevoz, osim za srednjoškolce i osnovnoškolce.

Potvrde će se zahtijevati i u zdravstvenim ustanovama, osim za hitne slučajeve, potvrdio je za Slovensku televiziju ministar zdravstva Janez Poklukar, ponovno pozvavši sve koji mogu da se što prije cijepe.

U Sloveniji je do sada cijepljeno 44,5 posto ukupne populacije, a zaoštravanjem mjera nastoji se potaknuti na cijepljenje što veći broj ljudi pred vrhunac četvrtoga vala epidemije, prenijeli su mediji.

Komentirajte prvi

New Report

Close