Njemačka: Ne smiju doći na posao jer nisu cijepljeni protiv koronavirusa

Autor: Poslovni.hr , 11. srpanj 2022. u 08:35
FOTO: REUTERS/Hannah Beier/File Photo

U Brandenburgu u Njemačkoj je prvi put u zdravstvenom sektoru uvedena zabrana ulaska za dvoje zaposlenika koji nisu cijepljeni protiv koronavirusa.

Glasnogovornik Ministarstva zdravstva u Potsdamu potvrdio je u nedjelju da su ovo prva dva slučaja u saveznoj zemlji kojima je zabranjen ulazak u bolnicu jer nisu cijepljeni.

Cijepljenje protiv korone obvezno je za medicinsko osoblje od sredine ožujka.

Kako javlja Märkische Oderzeitung, okrug Oder-Spree objavio je u petak da je zabrana ulaska uvedena za dvije osobe krajem lipnja. One se ni ubuduće ne žele cijepiti protiv korone.

Budući da je uprava ustanove priopćila da je zaposlila odgovarajuće zamjensko osoblje, nema nedostatka osoblja niti razloga za još jedno oslobađanje od obveze cijepljenja.

Sredinom ožujka zaposlenici u domovima za starije osobe i klinikama, u ordinacijama i ambulantama, primalje, maseri i fizioterapeuti morali su dokazati da su potpuno cijepljeni protiv koronavirusa ili da su nedavno preboljeli koronu.

Ako nema dokaza, ustanova mora obavijestiti zdravstveni odjel. Pogođenima se može zabraniti ulazak na radno mjesto ili nastavak rada. Postoji iznimka za osobe koje se ne mogu cijepiti iz zdravstvenih razloga, prenosi Fenix Magazin.

Komentirajte prvi

New Report

Close