Koronavirusom naglo zaraženo 400 radnika u Njemačkoj

Autor: Poslovni.hr , 18. lipanj 2020. u 08:40
Foto: Getty Images

Riječ o rezultatima tek polovice od ukupno 1000 testiranih radnika.

Predstavnici lokalnih vlasti gradića Rheda-Wiedenbrück u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji kad su u srijedu prijepodne doznali da je od 500 testiranih radnika u tamošnjoj za preradu mesa tvrtke “Tönnies” ispalo da ih je pozitivnih čak 400, javlja N1. Lokalni Neue Westfälische javlja pritom da je riječ o rezultatima tek polovice od ukupno 1000 testiranih radnika.

Nadležne službe već za dan poslije, četvrtak, najavile su zatvaranje svih škola i vrtića. Njemački mediji opisuju šok koji je zavladao u gradiću od niti 50.000 stanovnika u vrijeme kad Njemačka otvara svoju ekonomiju, granice i društvo općenito. Tako su u drugi plan pale vijesti, primjerice, poput one da je ove srijede Švedska zabilježila već 5000. umrlog od koronavirusa, što znači da je u toj zemlji od koronavirusa u samo nekoliko mjeseci umro svaki dvijetisućiti stanovnik.

U najnovijem slučaju izbijanja novog žarišta epidemije u Njemačkoj posebnu pažnju zaokuplja činjenica da je riječ o masovnom širenju zaraze u klaonici. To u Njemačkoj nije prvi takav slučaj, čak niti u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji. Iz ove njemačke regije još 11. svibnja Deutsche Welle javio je o izbijanju zaraze koronavirusom u klaonici tvrtke “Westfleisch”, kao i o uvođenju masovnog preventivnog testiranja radnika po nizu drugih klaonica, te zatvaranju po potrebi.

Komentirajte prvi

New Report

Close