Imali su dobre brojke, a onda je uslijedio šok: Zbog novog soja virusa bolnica u karanteni

Autor: Poslovni.hr , 26. siječanj 2021. u 13:27
Ilustracija: Pixabay

Od 51 slučaja zaraze novim sojem virusa čak 24 ih je otkriveno u Berlinu.

Berlinska klinika Humboldt koja pripada lancu klinika koncerna Vivantes u potpunoj je karanteni. To je jedinstveni slučaj u Njemačkoj. Na kardiologiji te bolnice više pacijenata i medicinskih radnika su zaraženi „engleskim virusom“, sojem koronavirusa B.1.1.7. koji je otkriven u Velikoj Britaniji.

Njemački glavni grad, koji je prošle jeseni bio jedno od žarišta zaraze, upravo je počeo bilježiti uspjehe pri izlasku iz drugog vala epidemije. Broj novozaraženih stalno je padao. Trenutno je incidencija u sedmodnevnom razdoblju pala na ispod 100, a to je i njemački prosjek. Također opada broj težih slučajeva u bolnicama.

A onda ovaj šok. Od 51 slučaja zaraze novim sojem virusa čak 24 ih je otkriveno u Berlinu, piše DW. Podatke je 25. siječnja objavio Institut Robert Koch. Istovremeno je koncern Vivantes na konferenciji za medije priopćio da su prvi slučajevi bili poznati još prošli tjedan.

Ali kada je evidentirano učestalo izbijanje bolesti bolnica je uvela karantenu. To je učinjeno u suradnji s Institutom Robert Koch, saveznom pokrajinom Berlin, nadležnim zdrvstvenim zavodom i berlinskom klinikom Charite koja je centar kompetencije za covid-19. Cilj je da se otkriju svi kontakti koje su imali zaraženi.

Komentirajte prvi

New Report

Close