Festival postao veliko žarište: Mogli ući s potvrdom ili testom, sad je zaraženo skoro 1000 ljudi

Autor: Poslovni.hr , 14. srpanj 2021. u 13:34
FOTO: Pixabay

Iako su svi posjetitelji trebali imati negativan test, potvrdu o cijepljenju ili o preboljenom covidu, desetak dana nakon što je festival završio, loše vijesti – oko 1000 ljudi se na njemu zarazilo korona virusom.

Mnogobrojni ljubitelji techno i house glazbe sudjelovali su na Verknipt festival u Utrechtu, koji se održao između 3. i 5. srpnja, no dugoočekivani masovni glazbeni događaj pretvorio su u novo žarište koronavirusa. Posjetitelji su za ulazak na manifestaciju morali pružiti potvrdu o cijepljenju, preboljenom covidu ili negativni test, piše Spiegel.

Naime, na Venkript festivalu u Utrechtu zarazilo se gotovo tisuću posjetitelja, a taj bi broj, javljaju strani mediji, mogao i rasti.

Glasnogovornica nizozemskog zdravstvenog zavoda Lydia van der Meer izjavila je da bi broj zaraženih mogao rasti u idućim danima.

– Vjerujemo da smo sada na vrhuncu vala – rekla je. Prvog dana festivala zarazilo se 448 posjetitelja, a drugog je dana registrirano njih 516.

Dramatični porast zaraza u Nizozemskoj potaknuo je Vladu u petak da odustane od ublažavanja nekih mjera. Noćni klubovi opet se zatvaraju, a festivali se više neće održavati jer je izgledno da su oni glavni izvori zaraza posljednja dva tjedna.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Sada treba utvrditi koliko je ovih s potvrdom zarazilo ovih s testom.

I obrnuto.

Najbolje bi bilo da se angažira i neka vanjska consulting agencija da to

sve izračuna, neki renomirani j.d.o.o. u vlasništvu rodijaka i rođe.

New Report

Close