Austrija otvara male trgovine nakon Uskrsa, a restorane, kafiće i hotele sredinom svibnja

Autor: Poslovni.hr , 06. travanj 2020. u 12:35
Foto: Reuters / Getty Images

Austrija je prva europska zemlja koja najavljuje popuštanje strogih mjera uvedenih zbog pandemije koronavirusa.

Austrija će nakon Uskrsa početi postupno ponovno otvarati trgovine (trgovine do 400 kvadrata), izjavio je danas austrijski kancelar Sebastian Kurz.

Austrija je prva europska zemlja koja najavljuje popuštanje strogih mjera uvedenih zbog pandemije koronavirusa, a to su objasnili podatkom da kod njih epidemija posljednjih dana jenjava. Navedeno je da se više ljudi oporavlja nego što bude zaraženo koronavirusom.

“Manji dućani i vrtni centri ponovno će se otvoriti od 14. travnja“, rekao je Kurz na konferenciji za novinare.

“Sve ostale trgovine, trgovački centri i frizerski saloni bit će otvoreni od 1. svibnja, dok će restorani i hoteli ponovno početi raditi najranije sredinom svibnja”, prenosi CNN riječi austrijskog kancelara te navodi da će se odluka o nastavku rada škola donijeti krajem travnja.

Održat će se maturalni ispiti i to ovog semestra, ali nastava neće početi prije sredine svibnja. Nema javnih događaja sve do kraja lipnja, a od Uskrsa je osim u trgovinama nošenje zaštitne maske obavezno i u sredstvima javnog prijevoza.

Komentari (2)
Pogledajte sve

za nas sve najbolje 🙂

Sve gledam slike ovog Kurza na internetu, i vidim da svugdje ima najobičniju zaštitnu masku. Gledam u Češkoj isto, slovačkoj isto, i onda pogledam ove naše političare, svi imaju neke specijalne maske. Brate mili ko da oni tretiraju pacijente. Čak ni doktori nemaju takve..

New Report

Close